İngiltere hükümeti Elon Musk'a rakip oldu

Yaklaşık 8 yıl önce kurulan OneWeb geçtiğimiz haftalarda iflas etmişti. Ancak İngiliz hükümeti küresel uydu iletişim şirketi OneWeb'i satın aldığını açıkladı.

ABONE OL
GİRİŞ 23.11.2020 16:22 GÜNCELLEME 23.11.2020 16:22 TEKNOLOJİ
İngiltere hükümeti Elon Musk'a rakip oldu
İngiltere hükümeti Elon Musk'a rakip oldu

İngiltere hükümeti, küresel uydu iletişim şirketi OneWeb'in satın alınmasının tamamlandığını duyurdu. 2012 yılında kurulan ve hem Birleşik Krallık'taki hem de ABD'deki tesislerinde en son uydu teknolojisini geliştiren OneWeb, geçtiğimiz haftalarda iflasını ilan etmişti. Ancak şimdiki anlaşmayla OneWeb, hedefine ulaşmak için borç veya öz sermaye yoluyla 1,25 milyar dolar daha arayacak.

 

OneWeb'in bu süreçte Elon Musk ve Jeff Bezos liderliğindeki girişimler de dahil olmak üzere iyi finanse edilen rakiplerle karşılaşacağını söylemek mümkün. Ancak yeni anlaşma, OneWeb'i bir şans daha vermiş gibi duruyor ve şirketin bu şansı iyi kullanması gerekiyor. 

2 yıl içinde 650 uydu fırlatılacak

 

Starlink projesinin şu anda gerçekleştirmeyi çalıştığı hedefin ilk fikri aslında OneWeb tarafından ortaya atılmıştı. Buna rağmen uzayda 74 uydusu bulunan OneWeb'e karşılık Starlink'in 800 uydusu bulunuyor. Ancak uzay endüstrisi danışmanlık şirketi olan Quilty Analytics'te analist olan Chris Quilty, OneWeb'in reenkarne edilmiş haliyle ticari müşterilere odaklanmasını artıracağını ve rekabet etmesine yardımcı olacağını söylüyor.

OneWeb, 17 Aralık'ta 36 uydu daha fırlatmayı planlıyor ve küresel kapsama alanı için 2022'ye kadar yörüngede 650 uyduya sahip olma hedefini tamamlamak için önümüzdeki yıl fırlatmaları hızlandıracağını belirtiyor.

KAYNAK : webrazzi, Haber7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR