İnternet tarayıcılarını hedef alan zararlı yazılım tespit edildi

Microsoft tarafından internet tarayıcılarını hedef alan zararlı bir yazılımın tespit edildiği açıklandı. Bu yılın Mayıs ve Eylül ayları arasında bu zararlı yazılımın yüz binlerce defa karşılarına çıktığını söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 12.12.2020 13:33 GÜNCELLEME 12.12.2020 13:36 TEKNOLOJİ
İnternet tarayıcılarını hedef alan zararlı yazılım tespit edildi
İnternet tarayıcılarını hedef alan zararlı yazılım tespit edildi

Google Chrome, Mozilla Firefox ve Microsoft Edge gibi popüler tarayıcılar zararlı bir yazılımın hedefinde yer alıyor. Birçok tarayıcıyı etkisi altına alan zararlı yazılım saldırıları arama sonuçlarına reklam yerleştirme ve zararlı tarayıcı eklentileri üzerine tasarlanmış. Adrozek isimli yazılımın internet tarayıcıların neredeyse tamamını etkilediği belirtiliyor. 

 

 

Microsoft, yayınladığı bir blog yazısında Mayıs 2020 ile Eylül 2020 arasında dünya genelinde yüz binlerce Adrozek zararlı yazılımıyla karşılaştığını ifade etti. Yayınlanan raporda, her biri ortalama 17 bin 300 URL'ye ev sahipliği yapan 159 alan adının tespit edildiği ifade edildi. Ayrıca ortalamada 15 bin 300'den fazla polimorfik zararlı yazılım örneği barındırıldığı belirtildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan bir Microsoft araştırmacısı, "Farklı tarayıcılarda farklı eklentileri hedeflemesine rağmen bu eklentilere aynı zararlı komutları ekliyor" ifadelerini kullandı. Geçişte tarayıcı düzenleyicilerinin, tıpkı tarayıcıların yaptığı gibi doğrulamaları hesapladığını ve buna göre Güvenlik Tercihlerini güncellediklerini söyleyen Microsoft araştırmacısı, Adrozek'in bir adım daha öteye gittiğini ve doğruluk kontrolünü başlatan işlevi de yamaladığını dile getirdi.

 

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR