Trump destekçisi uygulama App Store, Google Play ve Amazon'dan kaldırıldı

Donald Trump destekçilerinin 6 Ocak'ta gerçekleştirdiği isyanı planlamak için kullandığı Parler uygulaması App Store ve Google Play'den kaldırıldı. Amazon 'da Apple ve Google'a katılarak uygulamanın barındırma hizmetlerini askıya aldığını açıkladı.

ABONE OL
GİRİŞ 10.01.2021 11:04 GÜNCELLEME 10.01.2021 11:04 TEKNOLOJİ
Trump destekçisi uygulama App Store, Google Play ve Amazon'dan kaldırıldı
Trump destekçisi uygulama App Store, Google Play ve Amazon'dan kaldırıldı
Kendisini tarafsız sosyal ağ olarak nitelendiren Parler, kısa süre içerisinde Teksas Senatörü Ted Cruz ve Fox News sunucusu Sean Hannity gibi ünlü kişilerinde üye olmasıyla birlikte popüler oldu.
 
İlk Google yasakladı
 
Geçtiğimiz günlerde ABD’de yaşanan olayların sonrasında Google tarafından şiddet çağrılarına teşvik nedeniyle Parler uygulaması yayından kaldırıldı.
 
Apple önce uyardı sonra mağazadan kaldırdı
 
Yaşanan olaylar sonrasında Apple, geliştiricilere gelişmeler ile ilgili e-posta gönderdi. Hizmet şartlarının tekrar kontrol edilmesi gerektiğini belirten şirket, ” Araştırmalarımız sonucu Parler’ın yasa dışı faaliyetlere teşvik ettiğini keşfettik. Lütfen hizmet şartlarımızı tekrar kontrol edin. ” ifadelerini kullandı. Bu e-postadan hemen sonra Parler uygulaması App Store'dan kaldırıldı. 
 
Amazon çevrimdışı kalmasını sağlayacak
 
BuzzFeed News’te yer alan bilgiye göre, Amazon Web Services Trust and Safety ekibinin bir üyesi, Parler’a şirket şartlarını ve hizmetlerini ihlal ettiğini bildirdi ve Amazon’un, durumun gidişatına ikna olmadığını ekledi. Parler’ın platformunu yalnızca gönüllüler ekibine dayanarak etkin bir şekilde yönetebileceğini açıkladı.
 
Ayrıca Parler’a gönderilen gerekli ileti, şöyle devam ediyor; “Geçtiğimiz birkaç hafta içinde Parler’a şiddeti açıkça teşvik eden ve kışkırtan 98 tane örnek gönderdik. Parler’ın AWS hizmet şartlarına uymak için etkili bir süreci olmadığı ortada. Aynı zamanda Parler’ın hala içerik denetleme konusundaki konumunu belirlemeye çalıştığı görülüyor. Parler, hizmet şartlarımıza uyamadığından ve kamu güvenliği açısından çok gerçek bir risk teşkil ettiğinden, Parler’ın hesabını 10 ocak Pazar 23:59 itibariyle askıya almayı planlıyoruz”
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR