Xiaomi akıllı gözlüğünü tanıttı

Xiaomi giyilebilir teknoloji ürünlerine bir yenisini ekleyerek akıllı gözlük modelini tanıttı. Xiaomi’nin yeni akıllı gözlüğü microLED panel teknolojisiyle ekranı camın iç kısmına yansıtıyor.

ABONE OL
GİRİŞ 14.09.2021 13:56 GÜNCELLEME 14.09.2021 13:56 TEKNOLOJİ
Xiaomi akıllı gözlüğünü tanıttı
Xiaomi akıllı gözlüğünü tanıttı

Xiaomi Smart Glasses son dönemdeki ürünlerden oldukça farklı ve Google’a akıllı gözlük nasıl olmalı dersini veriyor gibi. Gözlük camına doğrudan yansıtma yapmak yerine microLED teknolojisi ile içten yansıtma yapılmış. 0.13 inçlik microLED panel 2 milyon nit parlaklık seviyesine ulaşabiliyor ve camın içerisine ışığı yansıtarak göze büyük bir ekran görüntüsü vermeyi başarmış.

Xiaomi kaçak telefonları kilitlemeye başladıXiaomi kaçak telefonları kilitlemeye başladı

Xiaomi 120W hızlı şarj teknolojisini örnekle açıkladıXiaomi 120W hızlı şarj teknolojisini örnekle açıkladı

Renkli ekran yerine monokrom tercih edilmiş. Böylece kompleks optik yapılardan ışığın en iyi şekilde geçmesi sağlanmış. Renk isteyen fonksiyonlar gerçekleşmezken bildirimler, navigasyon, mesajlar, çağrılar yansıtılıyor. Dahili mikrofon ve hoparlör ile görüşme yapabildiğiniz gözlüğe komut da verebiliyorsunuz. Böylece harici uygulamaya gerek kalmadan gözlüğü yönetebiliyorsunuz.

4 adet ARM çekirdeği barındıran Android tabanlı gözlük 5MP kamerası ile anlık çeviri ve okuma için görüntü yakalayabiliyor. Ayrıca bir LED bildirim kameranın açık olduğunu gösteriyor. Bununla birlikte batarya ne kadar verimli açıklanmadı zira Google Glass’ın en büyük handikaplarından birisi kullanım süresiydi. Xiaomi Smart Glasses ile ilgili yeni detaylar önümüzdeki haftalarda verilecek.

 

KAYNAK : Donanımhaber, Haber7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR