NASA Ay’da kablosuz internet kuracak

NASA’nın yeni çalışmasıyla uzay misyonlarındaki internet problemi çözüme ulaştırılacak. Ay yüzeyinde kurulacak kablosuz ağın gelecekteki misyonlara yardımcı olacağı düşünülüyor.

ABONE OL
GİRİŞ 17.10.2021 17:21 GÜNCELLEME 17.10.2021 17:21 TEKNOLOJİ
NASA Ay’da kablosuz internet kuracak
NASA Ay’da kablosuz internet kuracak

NASA basın açıklamasında, dijital eşitsizliğin ve yeterli internet hizmetine erişim eksikliğinin ABD genelinde COVID-19 salgınıyla daha da kötüleşen sosyoekonomik bir endişe olduğunu bildirdi.

National Digital Inclusion Alliance tarafından hazırlanan bir rapora göre, Cleveland’daki hanelerin yaklaşık yüzde 31’inin geniş bant erişimi yok. Bu bulguların ardından, bir ekonomik kalkınma kuruluşu olan Greater Cleveland Partnership, dijital eşitsizliğin teknik engellerini analiz etmek ve Ay’ın, Dünya’nın dijital uçurumunu çözmek için kullanılıp kullanılamayacağını görmek için NASA’nın Glenn Araştırma Merkezi’ne başvurdu.

AY YÜZEYİNE WI-FI AĞI KURULACAK

Oleson, Insider’a böyle bir ağın Ay’da nasıl görünebileceğini değerlendirmek için NASA’nın Glenn Araştırma Merkezi’ndeki Compass ekibinin yakındaki bir Cleveland semtinde karasal bir ağın nasıl çalışabileceğini değerlendirdiğini söyledi. Oleson, Insider’a verdiği demeçte, farklı Dünya ve Ay ortamları nedeniyle ekipman farklı olsa da, Wi-Fi frekansları Dünya’dakiyle aynı olabileceğini belirtti.

Araştırma ekibinin, Wi-Fi ekipmanlarını toz ve aşırı sıcaklıklar dahil Ay ortamının uç noktaları için de uyarlaması gerekecek.

NASA’nın Glenn Araştırma Merkezi’nden Mary Lobo, bir basın açıklamasında şunları söyledi: “Bu, Artemis’in altında Ay’a astronot gönderirken karşılaştığımız zorluklara çözümler geliştirmek için harika bir fırsat sunarken, aynı zamanda artan bir toplumsal sorunu ele alıyor.”

ARTEMIS PROGRAMI İÇİN ÖN HAZIRLIK

Geçen yıl açıklanan Artemis programı, 1972’den bu yana ilk kez insanları Ay’a indirmeyi amaçlıyor.

NASA’nın Compass Laboratuvarı tarafından yürütülen çalışma için Compass Lideri Steve Oleson Wi-Fi projesinin Dünya ile güvenilir bir şekilde iletişim kurmak adına önemli olduğunu vurguladı.

Henüz Ay’da Wi-Fi çalışması teorik olsa da NASA’daki ekip, çalışmaların sonunda ABD şehirlerindeki yetersiz hizmet alan topluluklara yardımcı olabileceğini ve onlara güvenilir internet erişimi sağlayabileceğini umuyor.

 

YORUMLAR 1
  • Sadi 2 yıl önce Şikayet Et
    Buda kocaman bir Yalan ! Aya kimse gidemedi hepsi sinema !
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR