TBMM’den milletvekilleri için TikTok kararı

Milletvekilleri tarafından iletilen TBMM sitesindeki özgeçmişlere TikTok hesabı ekleme talebi, TBMM Başkanvekili tarafından kabul edildi.

ABONE OL
GİRİŞ 19.10.2021 10:44 GÜNCELLEME 19.10.2021 10:44 TEKNOLOJİ
TBMM’den milletvekilleri için TikTok kararı
TBMM’den milletvekilleri için TikTok kararı

TikTok'un giderek popüler olmasından sonra bu platformu da kullanan vekiller, TBMM sitesinde yer alan özgeçmişlerine TikTok hesaplarını ekleyebilmek için harekete geçti.

TikTok’un yasama faaliyetlerinin gösterilmesi için uygun bir platform olduğunu savunan vekiller konu hakkında Meclis Başkanlığı’na bir önerge verdi.

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan'ın meclise sunduğu önergede şu ifadeler yer aldı; "Özellikle Instagram, YouTube ve TikTok son yılların yükselen mecralarıdır. Milletvekillerinin özgeçmişlerinin ve yasama faaliyetlerinin bulunduğu sayfada, sadece Facebook ve Twitter adlı sosyal medya mecralarının bağlantıları eklenebilmektedir. Burada bir düzenleme yapılarak, milletvekillerinin özellikle YouTube ve Instagram sayfalarına erişim bağlantısı eklenmesi noktasında bir revize/çalışma yapmayı düşünüyor musunuz?"

TBMM Başkan Vekili Süreyya Sadi Bilgiç'ten konu hakkında bir açıklama geldi. Bilgiç, açıklamasında şu ifadelere yer verdi; "TBMM resmi internet sayfasında milletvekillerinin özgeçmiş bilgilerinin bulunduğu kısma milletvekillerine ait sosyal medya hesabı olarak soru önergenizde bahsi geçen sosyal medya hesaplarının eklenmesi mümkün olup; milletvekillerimiz tarafından talep edilmesi durumunda kendi özgeçmiş sayfalarında gerekli değişiklik yapılabilecektir."

KAYNAK : webtekno, Haber7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR