Facebook ‘Kayıp Çocuk Alarmı’ uygulaması Türkiye’de kullanıma açılıyor

Facebook’un birkaç yıldır bazı ülkelerde kullanıma sunduğu ‘Kayıp Çocuk Alarmı’ uygulamasının Türkiye’de de aktif edileceği açıklandı. Facebook yöneticisi Sezen Yeşil, ‘Kayıp Çocuk Alarmı’ uygulamasına dair detayları TBMM’ye sundu.

ABONE OL
GİRİŞ 07.11.2021 10:33 GÜNCELLEME 07.11.2021 10:33 TEKNOLOJİ
Facebook ‘Kayıp Çocuk Alarmı’ uygulaması Türkiye’de kullanıma açılıyor
Facebook ‘Kayıp Çocuk Alarmı’ uygulaması Türkiye’de kullanıma açılıyor

AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman’ın başkanlığında yapılan TBMM Dijital Mecralar Komisyonu’nda sunum yapan sosyal medya devi Facebook; iş çevresi, kamu, kadın ve çocuklara yönelik eğitici, koruyucu projelerini açıkladı. Dijital Mecralar Komisyonu'nda yapılan açıklamalara göre Facebook’un “Kayıp Çocuk Alarmı” uygulaması Türkiye’de de kullanılmaya başlayacak.

Facebook grupları aylık abonelik sistemine geçiyorFacebook grupları aylık abonelik sistemine geçiyor

Facebook'tan Selçuk Bayraktar açıklaması! Hata olduFacebook'tan Selçuk Bayraktar açıklaması! Hata oldu

ARAMA ÇALIŞMALARI İÇİN YARDIMCI OLACAK

Facebook Türkiye Direktörü Sezen Yeşil,  birçok ülkede kayıp çocukların ailelerine ulaştırılması için geliştirilen “Kayıp Çocuk Alarmı” uygulamasını duyurdu. Uygulama ile kayıp çocuğa ait fotoğraf ve bilgiler bölgede bulunan kullanıcılara gönderilecek. Kullanıcılar sayesinde elde edilen veriler bölgedeki emniyet birimlerine iletilecek ve bu sayede kayıp çocukları arama çalışmaları hızlandırılacak.

TBMM'de yapılan sunumda, Facebook tarafından geliştirilen uygulamanın başta Amerika olmak üzere pek çok ülkede uygulandığının altını çizen Sezen Yeşil, “Facebook’un kayıp çocuk alarmı uygulamasının planlama çalışmaları devam ediyor. Uygulamanın Türkiye’de de Emniyet birimiyle birlikte uygulanmasını istiyoruz” dedi. Proje’ye göre kaybolan ya da kaçırılan çocuğun belirli kriterlerle sınırlanan fotoğrafı ve bilgileri, çocuğun kaybolduğu bölgede yaşayan halkın sosyal medya hesaplarına iletilecek. Bu sayede elde edilen veriler emniyet bünyesinde bulunan Kayıp Alarmı Koordinasyon Merkezi tarafından değerlendirilecek, çalışmalara başlanacak.

 

YORUMLAR 1
  • Yeni 2 yıl önce Şikayet Et
    Kayıp çocuklar Facebook'a yakın kesimlerin kurbanı olduğunu zannediyorum
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR