Apple akıllı telefon sektörünü yine zirvesinde

Apple geçtiğimiz aylarda tanıttığı iPhone 13 serisi sayesinde akıllı telefon satışları konusunda büyük bir başarı elde etti.

ABONE OL
GİRİŞ 29.11.2021 16:06 GÜNCELLEME 29.11.2021 16:06 TEKNOLOJİ
Apple akıllı telefon sektörünü yine zirvesinde
Apple akıllı telefon sektörünü yine zirvesinde

Apple’ın gelirlerinin büyük bir kısmını iPhone satışları oluşturuyor. Dünya genelinde standart fiyat politikası güden marka satış rakamlarıyla zirveyi Asyalı rakiplerinden geri almayı başardı. Samsung ve Xiaomi ile bu yıl içinde büyük bir rekabet yaşanmıştı.

Apple Insider, yeni bir haberinde Counterpoint Research‘ün analizlerine değindi. Son araştırmalar, Çin’deki iPhone satışlarının Ekim 2021’den itibaren arttığını gösteriyor. Analizlere göre, Ekim ayındaki yüzde 46’lık artışın sebebi iPhone 13 serisi.

TEDARİK ZİNCİRİ VE IPHONE 13 LİDERLİĞİ GETİRDİ

Apple’ın iPhone 13 serisini çıkarmasıyla Çin’de dengeler değişti. Böylece Apple, Çin akıllı telefon pazarının en büyük markası oldu. Bu arada, Counterpoint Research daha önce de Apple’ın küresel akıllı telefon gelirlerine hakim olduğunu söyledi. Ancak bu son veriler, Çin’de de iPhone 13’ün hakim olduğunu belirtiyor.

Bununla birlikte, genel olarak Çin akıllı telefon pazarının tamamı Ekim 2021’de bir önceki aya göre sadece yüzde 2 büyüdü. Araştırma direktörü Tarun Pathak, Apple’ın başarısına ilişkin konuştu. Pathak, “Özellikle Pro sürümlerinde eksiklikler olmasaydı daha fazlasını kazanabilirdi. Ama yine de Apple, tedarik zincirini diğerlerinden daha iyi yönetiyor.” dedi.

YORUMLAR 1
  • Mehmet keser01 2 yıl önce Şikayet Et
    Hiç kimse kusura bakmasın ama Apple çok kaliteli ürünler yapıyor
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR