Xiaomi'nin hızlı şarj teknolojisi dakikalarla yarışacak

Xiaomi, 120W hızlı şarj teknolojisiyle sektörün önde gelen firmaları arasında yer alıyor. Yeni iddialara göre Xiaomi Mix 5 modelinin dakikalar içinde tam dolum yapabileceği belirtildi.

ABONE OL
GİRİŞ 07.12.2021 13:54 GÜNCELLEME 07.12.2021 13:54 TEKNOLOJİ
Xiaomi'nin hızlı şarj teknolojisi dakikalarla yarışacak
Xiaomi'nin hızlı şarj teknolojisi dakikalarla yarışacak

Ortaya atılan iddialara göre Xiaomi şu anda 100W’ın üzerinde flaş şarj adını verdiği bir teknolojiyi geliştirmekle uğraşıyor. Ayrıca şirket, pil kapasitesini de büyütmek istiyor. Yani cihazın pil ömrü ve şarj hızı aynı anda garanti edilecek.

Şirketin bugüne kadar çıkardığı en gelişmiş modeli olan Xiaomi 12 ailesi halihazırda 120W gücündeki bir adaptörle şarj olabiliyor. Ailenin standart modeli bu yıl piyasaya çıkacak olsa da Ultra versiyonu 120W hızlı şarj desteğiyle Mart veya Nisan ayı gibi satışa çıkacak.

10 DAKİKADA TAM ŞARJ

İddialar doğruysa, flaş şarj teknolojisini amiral gemisi modellerinde en erken 2022’nin ikinci yarısında göreceğiz. Tabii burada cihaza göre değişen hız seçenekleri sunulacak. Fakat beklenti var olan 120W’ın 15 dakikalık şarj süresinin altına inileceği yönünde.

Xiaomi daha önce 11 Pro’nun geliştirilmiş bir versiyonunun 200W gücündeki hızlı şarj ile bataryasını doldurabildiğini göstermişti. Üstelik cihaz yüzde 0’dan yüzde 100’e sadece 8 dakikada doluyordu. Dolayısıyla aslında bu 10 dakikanın altındaki ilk kablolu şarj olarak kabul ediliyor. Fakat bu noktada bataryanın büyüklüğü de oldukça önem arz ediyor.

KAYNAK : shiftdelete, Haber7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR