TikTok krize neden oldu! Okullar kapatıldı, Beyaz Saray devreye girdi

ABD’de okulları tehdit eden şiddet olaylarıyla ilgili bir TikTok uyarısı ülke çapında alarm verilmesine neden oldu. Okullar kapatılırken, çocuklara kısıtlama getirildi ve Beyaz Saray devreye girdi.

ABONE OL
GİRİŞ 18.12.2021 10:58 GÜNCELLEME 18.12.2021 11:05 TEKNOLOJİ
TikTok krize neden oldu! Okullar kapatıldı, Beyaz Saray devreye girdi
TikTok krize neden oldu! Okullar kapatıldı, Beyaz Saray devreye girdi

ABD'nin Michigan eyaletinde 15 yaşında bir öğrencinin kendi okulunda yaptığı silahlı saldırıda dört öğrenci hayatını kaybetmişti. Trajik olayın üstünden 2 hafta geçmeden ABD'de yeni bir panik dalgası yaşandı.

17 Aralık Cuma günü ülke genelindeki okullarda şiddet eylemlerinin gerçekleşebileceğini öne süren TİKTOK trendi hem polisi hem de okul yönetimlerini harekete geçirdi.

Maryland, Connecticut , New York , Michigan , Massachusetts, Utah , Minnesota, Missouri, Texas, Virginia ve Illinois dahil olmak üzere ülke genelindeki bölgeler ve okullar, sözde tehditler hakkında bilgilendirirken, yerel polis departmanları okullardaki görevli sayılarını artırdı.

OKULLAR KAPATILDI

Connecticut , Minnesota ve Missouri'deki bazı okullar sözde tehdit nedeniyle Cuma günü kapatıldı ve Lamar ve Fort Bend'deki Houston bölgesindeki okul bölgeleri öğrencilere sırt çantalarını evde bırakmalarını söyledi.

BEYAZ SARAY DEVREDE

Beyaz Saray Basın Sekreteri Jen Psaki endişelerin çığ gibi yayılmasının ardından bir tweet attı ve Beyaz Saray ve federal kolluk kuvvetlerinin "sosyal medyada dolaşan okullardaki şiddet tehditlerini yakından izlediğini" yazdı.

HİÇBİR ŞEY BULUNAMADI

Ancak söz konusu tehdidin var olduğunu gösteren çok az kanıt var. İç Güvenlik Bakanlığı yaptığı açıklamada, tehdit gösteren herhangi bir bilgi bulamadıklarını açıkladı.

TikTok'un iletişim ekibi, platformun 'okullarda şiddet içerikli' hiçbir şey bulamadığını tweetledi. Yapılan açıklamada, “Bugün okullarda şiddeti teşvik eden içeriği etraflıca aradık, ancak hala hiçbir şey bulamadık. Bulduğumuz şey, bu söylentiyi tartışan ve diğerlerini güvende kalmaları için uyaran videolar” ifadeleri yer aldı.

KAYNAK : hürriyet, Haber7
YORUMLAR 15 TÜMÜ
  • Bozoklu 2 yıl önce Şikayet Et
    Okulları kapatacağınıza tiktoki ve diğerlerini kapatın
    Cevapla
  • THUNDER 2 yıl önce Şikayet Et
    insanlar covid virusunden korkuyo,, yanlis ... cagimizin en buyuk virusu sosyal medya dedikleri illet ,,herkesin elinde heran ulasabildigi zehir..
    Cevapla
  • yasin 2 yıl önce Şikayet Et
    TikTok halk arasındaki itibarını yükseltmek için böyle bir şey uydurup duyar kasmış olabilir
    Cevapla
  • tito 2 yıl önce Şikayet Et
    dünyanın sonunu sosyal medya getireceğe benziyor
    Cevapla
  • vatan 2 yıl önce Şikayet Et
    amerikadaki şiddet olaylarından ve aşırı kuvvet kullanımından endişeliyiz. insanların özgürlüklerinin bu şekilde kısıtlaması kabul edilemez. acilen bu diktatörce yönetim şeklinden vaz geçilmelidir, deeermişşşiiim...
    Cevapla
  • Reis 2 yıl önce Şikayet Et
    Dermişim olmasa iyiydi
    Cevapla
  • Cemşit 2 yıl önce Şikayet Et
    Dermişim fazla
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR