Türk oyun sektörüne pandemi dopingi

Pandemi sebebiyle 2021 yılında insanlar evlerine kapanırken, mobil oyun sektöründe de rekor kırıldı. Türkiye’de oyun uygulamalarını kullananların çoğunluğunda 18-24 yaş arasındaki genç nüfus yer alırken, 30 milyon mobil oyuncu olduğu öğrenildi.

ABONE OL
GİRİŞ 16.01.2022 09:48 GÜNCELLEME 16.01.2022 10:53 TEKNOLOJİ
Türk oyun sektörüne pandemi dopingi
Türk oyun sektörüne pandemi dopingi

Türkiye, oyun geliştirmede dünyanın önde gelen ülkelerinden biri olarak öne çıkarken, 2021 yılı içerisinde ABD'deki en popüler 100 mobil oyunun yüzde 20’si Türkiye’den seçildi. 2022 yılında en çok payı, oyun uygulamalarının alacağı tahmin ediliyor.

71 MİLYAR DOLAR

Oyun uygulamalarının mobil sektörde yükseldiğini söyleyen AppsFlyer Türkiye ve Orta Doğu Satış Müdürü Ece İnanç Stepien, “Oyun sektörü hem pazarlama ekiplerinin başarısı hem de agresif ve çok yönlü veri toplama, yorumlama teknikleri ile birlikte gelişim göstermeye devam ediyor. Oyun uygulamaları pazarı, çok yüksek bir seviyede rekabetçi. Özellikle Türkiye gibi fazla genç nüfusa sahip bir ülke için oyun sektörünün 2022’de de ivme kazanmaya devam edecek. Türkiye’de Mobil Oyun sektörü her zaman güçlüydü ve Pandemi birçok işletme için mobil dönüşüm sürecini hızlandırdı. Bununla birlikte pandeminin ötesine geçip bir çeşit normalliğe geri dönerken bile mobil cihazlara yönelik bu eğilim devam etti. 2021’de yaptığımız araştırmaya göre dünya genelinde ilk 9 ayda oyun şirketleri 844 iş birliği neticesinde 71 milyar dolarlık devasa bir meblağ toplamayı başardı. 2021 Türkiye’de de oyun sektörü için rekorlar kıran bir yıl oldu. Türkiye’deki oyun endüstrisinin büyüme eğiliminin 2022’de de devam etmesi bekliyoruz” dedi.

YATIRIMLAR ARTACAK

Türkiye oyun pazarının son yıllarda mobil oyunlarda oldukça hareketli olduğunu söyleyen Ece İnanç Stepien, “Türkiye, 500’den fazla bağımsız geliştirme stüdyosu ile oyun geliştirmede dünyanın önde gelen ülkelerinden biri olarak öne çıkıyor. Trendler, 2022’de Türkiye genelinde mobil ve mobil pazarlamaya yapılan yatırımların artacağını gösteriyor. Buna ek olarak, daha geleneksel Türk işletmelerinin web trafiklerini mobil uygulamalara kaydırmak istemesinin de bu eğilim üzerinde olumlu bir etki yaratacağını söyleyebiliriz” diye konuştu.

YORUMLAR 1
  • Sepet 2 yıl önce Şikayet Et
    Cafede boş boş oturacagina git bilgisayarda sektöre gir kazan
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR