SpaceX'in yeni dev roketi testler için hazır

SpaceX'in yeni dev roketi Super Heavy Booster 7 artık fırlatmaya tamamen hazır geldi. Şirket yeni roketini temmuz ayında test için birkaç defa fırlatacak.

ABONE OL
GİRİŞ 28.06.2022 16:50 GÜNCELLEME 28.06.2022 16:50 TEKNOLOJİ
SpaceX'in yeni dev roketi testler için hazır
SpaceX'in yeni dev roketi testler için hazır

SpaceX'in devasa roketi Super Heavy Booster 7 ilk prototipi 23 Haziran Perşembe günü fırlatma rampasına başarıyla yerleştirilmişti.

Yeni roket, tamamen SpaceX tarafından geliştirildi. Yeniden kullanılabilir olan roket, Uluslararası Uzay İstasyonu (ISS), Ay ve Mars'a kargo taşımak ve insanlı görevler gerçekleştirmek amacıyla üretildi.

Super Heavy 395 fit (120 m) yüksekliği ile dünyanın en uzun roketi unvanına sahip oldu.

Daha önce de Ağustos 2020 ve Mayıs 202'de bazı testler gerçekleştirilmişti. O zamandan beri SpaceX, Federal Havacılık İdaresi'den (FAA) gerekli izinleri almaya çalışıyordu.

FAA henüz onay vermedi. SpaceX'in hala bu devasa roket için bir fırlatma lisansı alması gerekiyor. SpaceX CEO'su Elon Musk buna rağmen attığı tweet ile  yörünge test uçuşunun önümüzdeki ay gerçekleşeceğini söyledi. 

Starship, 2025'ten önce aya astronot göndermeyi hedefleyen Artemis programı için NASA'nın tercih ettiği roket. Bu nedenle NASA tarafından roketin geliştirme süreci yakından takip ediliyor.

KAYNAK : Haber7
Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR