Facebook toplu işten çıkarmaya hazırlanıyor

Artan enflasyon ve faizler sonrası durgunluk beklentisi ABD’li şirketleri kemer sıkma politikasına itiyor. Mark Zuckerberg, Meta çalışanlarına ciddi ekonomik zorluk yaşanacağı uyarısında bulundu.

ABONE OL
GİRİŞ 04.07.2022 21:43 GÜNCELLEME 04.07.2022 21:43 TEKNOLOJİ
Facebook toplu işten çıkarmaya hazırlanıyor
Facebook toplu işten çıkarmaya hazırlanıyor

Facebook’un ana şirketi Meta Platforms Inc yönetimi işten çıkarma planları kapsamında çalışanlarını bilgilendirdi.

Mark Zuckerberg, çalışanlara daha az kaynakla daha fazlasını yapmalarını beklemeleri gerektiğini ve performanslarının daha agresif bir şekilde derecelendirileceğini aktardı.

New York Times'a göre Zuckerberg bir video konferansda, "Bazılarınız buranın size göre olmadığına ve kendi kendini seçmenin benim için sorun olmadığına karar verebilir. Gerçekçi olarak, muhtemelen şirkette burada olmaması gereken bir grup insan var." dedi.

Zuckerberg'in yorumlarını destekleyen Meta Ürün Baş Sorumlusu Chris Cox, ayrı bir notta Meta'nın ciddi durumlarla karşı karşıya olduğunu ve ekonomik ters rüzgarların şiddetli olduğunu belirtti.

KAYNAK : New York Times
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR