Birkaç haftadır Falcon 9 roketi ile tarihi başarılara imza atan SpaceX, uzun bir süredir dünyanın en en büyük roketi unvanını şimdiden kazanan Super Heavy Booster 7 adını verdiği bir roket üzerinde çalışıyor. 

Dev Roketin alt kısmı, dün YouTube üzerinden canlı olarak yayınlanan test sırasında patladı. Tüm dünya bu anları şaşkınlıkla izledi.

Roketin alt kısmında meydana gelen patlamanın şiddetine rağmen araç sağlam kaldı. Ancak bir saatten fazla bir süre sonra patlamanın meydana geldiği noktadan dumanların yükselmeye devam ettiği görüldü.

Elon Musk, konuyla ilgili Twitter üzerinden yaptığı açıklamada "Evet, bu aslında iyi değil. Ekip hasarı değerlendiriyor" demekle yetindi.

Daha sonra SpaceX tarafından yapılan açıklamada ise incelemenin tamamlanmasının ardından uzay aracının bu ayın sonunda ilk yörünge test uçuşuna hazır olacağını belirtildi. Ancak dün meydana gelen patlamada şirketin fırlatma planı Ağustos'a veya daha sonraki aylara ötelenebilir.

DÜNYANIN EN UZUN ROKETİ

Super Heavy 395 fit (120 m) yüksekliği ile dünyanın en uzun roketi unvanına sahip. SpaceX'in bu devasa roket için bir fırlatma lisansı alması gerekiyor. SpaceX bu nednele şu anda Federal Havacılık İdaresi'den (FAA) gerekli izinleri almaya çalışıyor.

Yorumlar 14 Yorum Var
  • Faruk 13.07.2022 08:51
    Bujiler arızalı emmi, bol bol gaz salmış geç ateşledi
  • Ali 13.07.2022 08:48
    Bizim burda mıstılı var icat çıkarmada üstüne yok keşke o baksaymış
  • Nkk 12.07.2022 21:06
    Yakıt vanası fazla açılmış güç itmesinden önce bizde boş değiliz
  • Mete 12.07.2022 20:58
    Patlicaaa belli yok sabotajmis yok hesap hatasiymis... daha en az 10 sene test edilmesi gereken islemler dizisi... buna guvenip de uzaya cikcak adamin aklina sasarim.
  • abdullah 12.07.2022 19:51
    bizim burda şerif usta var bir baksın kesin çözüm
Daha fazla yorum görüntüle