Tesla'nın güncellenen uygulaması ile otomobildeki sorunlar otomatik tespit edilebiliyor

Tesla'nın Apple ve iOS cihazlar için güncellediği uygulamasında ilginç bir özellik ortaya çıktı. Yeni güncelleme ile servis randevusu oluşturulurken otomobildeki sorunlar otomatik olarak tespit edilebiliyor.

ABONE OL
GİRİŞ 18.07.2022 10:35 GÜNCELLEME 18.07.2022 10:35 TEKNOLOJİ
Tesla'nın güncellenen uygulaması ile otomobildeki sorunlar otomatik tespit edilebiliyor
Tesla'nın güncellenen uygulaması ile otomobildeki sorunlar otomatik tespit edilebiliyor

Tesla'nın mobil uygulamasına servis randevuları için "Teşhis" özelliği eklendi. Yeni özellik hem Android hem de iOS cihazlar için yayınlandı. Yeni Teşhis özelliği kullanıcıların bir servise gitmeden önce araçlarıyla ilgili sorunları tespit ederek kullanıcıların sorunu çözmesine yardımcı oluyor. Ayrıca tespit edilen sorun kullanıcı tarafından giderilemezse servis randevusu oluşturduktan sonra servise sorun hakkında bilgi iletiliyor. Bu sayede araç onarım süresi kısalıyor.

Yeni özellik, servis gerektirecek herhangi bir arızayı aramak için otomobilin genel durumunu hassas bir şekilde tarıyor. 

Tesla mobil uygulamasının yeni Teşhis özelliğini kullanmak için kullanıcıların servis randevu oluşturması gerekiyor. Randevu tarihi onaylanmadan önce mobil uygulama, düzeltilmesi gereken sorunları bulmak için aracı otomatik olarak tarıyor ve bir sorun bulması halinde kullanıcıyı sorun hakkında bilgilendiriyor.

Ayrıca uygulama otomobil ile eşleştirilmişse otomatik olarak tespit edilen bir sorun olması halinde kullanıcıları Tesla Mobil Uygulaması üzerinden bir servis randevusu planlamaya da teşvik ediyor.

Tesla'nın mobil uygulaması için sessiz sedasız yayınladığı bu güncellemeyi Tesla_Adri adlı bir Twitter kullanıcısı fark ederek hesabından paylaştı. 

KAYNAK : Haber7
Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR