Elon Musk'ın şirketi Tesla'nın insansı robotundan ilk resmi görsel geldi

Tesla Bot'un daha önce vektörel çizimleri paylaşılmıştı. Ancak bugün prototipten ilk görsel paylaşıldı. Robotun 30 Eylül'de düzenlenecek etkinlikte görücüye çıkması bekleniyor.

ABONE OL
GİRİŞ 05.08.2022 09:35 GÜNCELLEME 05.08.2022 09:36 TEKNOLOJİ
Elon Musk'ın şirketi Tesla'nın insansı robotundan ilk resmi görsel geldi
Elon Musk'ın şirketi Tesla'nın insansı robotundan ilk resmi görsel geldi

Tesla tarafından geliştirilen insansı robot Tesla Bot için ilk görsel resmi olarak paylaşıldı. İnsansı robot, Tesla Optimus projesi altında geliştiriliyor. Proje kapsamında robotun 2023 yılında üretime geçmesi hedefleniyor.

İlk kez geçtiğimiz yıl AI Day etkinliğinde Elon Musk tarafından tanıtılan Tesla Bot'un daha önce vektörel çizimleri paylaşılmıştı. Şirketin sitesinde bugün ilk kez prototipten bir görsele yer verildi. Yukarıdaki görselden de göreceğiniz üzere robotun elleri insan elini andırıyor.

Elon Musk geçen yıl Tesla Bot'u tanıtırken

Elon Musk’ın yaptığı açıklamalar dışında robot hakkında bilgi verilmiyor. Robot üzerinde birçok yetenekli kişinin çalıştığını belirten ve bu taraftaki kadroyu sürekli olarak büyüttüklerini aktaran Musk, robotun tekrar eden sıkıcı görevleri yerine getirmesi için tasarlandığını, gelişmiş yapay zekâ sistemleri üzerine kurulduğunu ve 60 kg ağırlıkta olduğunu aktarmıştı.

Ayrıca Musk, geçtiğimiz aylarda “Tesla insansı robot benzersiz bir kişilik geliştirebilir” açıklaması ile de çok ses getirmişti. Musk bu sözleriyle her robotun  sahibine bağlı olarak kişilik geliştireceğini ve temel görevler dışında aynı zamanda bir arkadaş olacağını aktarmıştı.

KAYNAK : Haber7
Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR 2
  • emins 1 yıl önce Şikayet Et
    insanların beyinleri robotlarda...yani ölümsüzlük projesi
    Cevapla
  • Osman hamdi 1 yıl önce Şikayet Et
    bir tane kılıçdaroğluna benzeyen ve sopa yemekten zevk alan robot istiyorum hergün onu saatlerce dövecem.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR