e-Devlet'e iki aşamalı giriş seçeneği eklendi

Bugün e-Devlet'e "İki Aşamalı Giriş" özelliğinin eklendiği duyuruldu. Yeni giriş seçeneği birlikte e-Devlet Kapısı hesapları daha güvenli olarak kullanılabiliyor.

ABONE OL
GİRİŞ 10.08.2022 14:28 GÜNCELLEME 10.08.2022 14:37 TEKNOLOJİ
e-Devlet'e iki aşamalı giriş seçeneği eklendi
e-Devlet'e iki aşamalı giriş seçeneği eklendi

İki aşamalı giriş, e-Devlet şifresine ek bir güvenlik katmanı oluşturuyor. İki aşamalı giriş sayesinde e-Devlet şifreniz başka birilerinin eline geçmiş olsa dahi cep telefonunuza tek kullanımlık şifre geleceği için izniniz olmadan e-Devlet hesabınıza giriş yapılması engelleniyor.

İki Aşamalı Giriş özelliğini e-Devlet'in güncel mobil uygulamasından veya e-Devlet'in web sayfasında bulunan "Güvenlik ve Ayarlar" bölümünden aktif edilebiliyor.

TELEFON NUMARASININ KİMLİKLE DOĞRULANMASI GEREKİYOR

e-Devlet'e her eklenen cep telefonu numarası iki aşamalı giriş için kullanılamıyor. Vatandaşların öncelikle telefon numaralarını kimlik ile doğrulaması gerekiyor. 

Kimlikle telefon doğrulaması için e-Devlet'in mobil uygulaması üzerinden NFC destekli telefonunuz ve çipli kimlik kartı kullanabilir veya PTT şubelerine gitmeniz gerekiyor. Ayrıca mobil imza kullanarak da kimlikle telefon doğrulaması yapılabiliyor.

Eğer kimlikle telefon numaranız doğrulanmışsa iki aşamalı giriş özelliğini kullanabiliyorsunuz. e-Devlet web sayfası üzerinden “Şifre ve Güvenlik Ayarlarım” sayfasında yer alan “İki Aşamalı Giriş İşlemleri” isimli işlem menüsünden veya  "e-Devlet mobil uygulamasından ayarlar sayfasında yer alan “İki Aşamalı Giriş İşlemleri” isimli işlem menüsü" aracılığıyla yeni güvenlik seçeneğini kullanabilirsiniz.

KAYNAK : Haber7
Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR 2
  • HÜSEYİN SAFİ 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu habere göre vatandaşın e-devlet üzerinden giriş seçeneğini değiştirmesi gerekiyor. bunu bilmeyenin hesaplarına başkası girmeye devam edecek demektir. Bunun dışında zaten gene tek aşamalı giriş devam edecek anlaşılan
    Cevapla
  • osmanmert 1 yıl önce Şikayet Et
    okuma yazması olmayan yada sistemi kullanmasını bilmeyen anne babamızın e devletine de mi giremeyeceğiz. nasıl alacağız hastane randevularını
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR