22 üniversiteden akademisyenler "Geleceği Tasarlayalım” kampında buluşuyor

YTÜ Yıldız Teknopark ve Dijital Türk Oyunları Platformu ortaklığında 20-21-22 Ocak 2023 tarihlerinde düzenlenecek olan Oyunla Gelecek Tasarım Kampı, yüzlerce tasarımcıyı akademisyenler ve sektör uzmanları ile buluşturacak.

ABONE OL
GİRİŞ 19.01.2023 15:52 GÜNCELLEME 19.01.2023 17:44 TEKNOLOJİ
22 üniversiteden akademisyenler "Geleceği Tasarlayalım” kampında buluşuyor
22 üniversiteden akademisyenler "Geleceği Tasarlayalım” kampında buluşuyor

Oyunla Gelecek Tasarım Kampı “Geleceği Tasarlayalım” mottosuyla 22 üniversiteden akademisyenler ve sektörde öncü kuruluşlardan uzmanlar ile 40’a yakın başlıkta tasarım konusunu en ince detaylarıyla katılımcılara aktaracak.

Fiziksel katılımın ve online katılımın birlikte uygulanacağı hibrit kamp ile yüzlerce tasarımcı birbirinden önemli konuları alanında uzman hocalardan ve ustalardan dinleyecek, soru cevap bölümlerinde akla takılan konuların cevaplarını birinci ağızdan alacak.

YTÜ Yıldız Teknopark Davutpaşa yerleşkesinde gerçekleşecek etkinliğe başvuru yapan tüm katılımcılar online olarak etkinlikte yer alabilecek. Sınırlı sayıda gerçekleşecek fiziksel katılım için ise başvurular devam ediyor.

Kampa katılmak isteyenler başvuru için www.oyunlagelecek.com adresini ziyaret edebilirler.

NEDEN TASARIM KAMPI

Tasarım senaryo ile birlikte tüm içerik yolculuklarının start çizgisidir sözleriyle konunun önemine dikkat çeken DİTOP kurucusu ve Oyunla Gelecek Genel Koordinatörü Okan Özbay yaptığı açıklamada; Oyunla Gelecek hibrit tasarım kampı, disiplinler arası işbirliği için değerli bir fırsat sunmaktadır. Ayrıca akademinin farklı olanla etkileşimi açısından değerlidir ve eksikleri tamamlamaya dönük bir müfredat içermektedir. Dijital sanatlar ve oyun endüstrisi içerisinde ihtiyaç̧ duyulan yetkinlikleri geliştirmek, hikâye üretmek, senaryo yazmak, algılayıcı algısını yönetebilmek, üretimde sosyolojik, psikolojik ve felsefi alt yapı boşluklarını doldurmak, tasarımcılığın doğru anlaşılabilmesi, gelişim yolculuğunun doğru tasarlanması ve bireysel yatırımın önemi bu kampta çokça konuşacağımız konular arasındadır. Klasik sanatlardan müzik, mimarlık, resim, geleneksel Türk sanatlarından hat, tezhip, minyatür, ustalardan aldığımız derslerle bakış açımızı güncellememize, ufkumuzu genişletmemize yardımcı olacaktır. OG’23 tasarım kampı sürdürülebilirlik, inovasyon ve ömür boyu öğrenme olgularına hizmet eden dinamiklere sahiptir." dedi.

DİTOP VE OYUNLA GELECEK HAKKINDA

Dijital Türk Oyunları Platformu (DİTOP) dijital içerik üretimi, dijital oyun geliştirme ve oyunlaştırma sektörünü destekleyen, insan kaynağını geliştirmeye dönük, eğitim ve iş birliği projeleri ile etkinlikler gerçekleştiriyor. 

DİTOP markası Oyunla Gelecek, 2019 yılından bu yana fiziksel ve çevrimiçi binlerce katılımcının buluştuğu oyun geliştirme kampları ile ekosistemin büyümesine katkı sunuyor. 

Oyunla Gelecek, destekçileri ile birlikte yaz, kış kampları ve çevirim içi kamplarla 3 farklı konseptte sektör ihtiyaçlarına ve global trendlere uygun eğitici, eğlenceli ve üretim odaklı organizasyonlar gerçekleştiriyor. Bilişim Vadisi DIGIAGE ortaklığı ile gerçekleşen 5 kampta çok sayıda yeni stüdyo kuruluşu sağlandı ve girişimciler desteklendi. Yine Konya Büyükşehir Belediyesi ile gerçekleştirilen yaz kampı ise bölgesel ekosistemin oluşmasına yol açtı. 

YTÜ Yıldız Teknopark ile gerçekleşecek Tasarım Kampı ve yıl içerisinde hazırlıkları devam eden gelecek etkinlikler ile birlikte Oyunla Gelecek ailesi hızla büyümeye devam edecek.

 

Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR