Her yerde reklam göreceğiz: Instagram, arama sonuçlarında da reklam gösterecek!

Yıllık reklam gelirlerinde ciddi düşüşler yaşayan Meta, çareyi reklam ulaşılabilirliğini artırmakta buldu. Meta, Instagram arama sonuçlarında kullanıcılara reklam göstererek şirketlerin keşfedilmelerini sağlamak istiyor.

ABONE OL
GİRİŞ 22.03.2023 16:30 GÜNCELLEME 22.03.2023 17:02 TEKNOLOJİ
Her yerde reklam göreceğiz: Instagram, arama sonuçlarında da reklam gösterecek!
Her yerde reklam göreceğiz: Instagram, arama sonuçlarında da reklam gösterecek!

Instagram, reklam stratejisine yönelik bir adım daha atıyor. Şu an Instagram ana sayfasında ve hikayelerde yer alan reklamlar, yakında arama sonuçlarında da görüntülenecek. Ayrıca Instagram, kullanıcılara "hatırlatma reklamları" alma seçeneğini de sunacak.

YENİ REKLAM YERLEŞİMİ TEST EDİLİYOR

Kısa bir süre içerisinde Instagram üzerinde daha önce görmediğimiz yerlerde reklam görebileceğiz. Meta şirketinin sahip olduğu Whatsapp, işletmelerin daha kolay bir şekilde keşfedilmesini sağlamak için daha fazla yol sunmayı amaçlıyor. Bunu da yeni reklam yerleşimini test ederek yapmaya başladı.

Instagram arama bölümüne yeni reklam yerleşimini ekleyerek kullanıcılara aramalarda daha fazla sonuç sunmak istiyor. Örneğin, arama ekranına herhangi bir ürünün ismini yazdığınızda, karşınıza "sponsorlu" olarak işaretlenmiş gönderiler çıkacak. Instagram yaptığı duyuruda bu özelliğin yakın bir zamanda küresel olarak sunulacağını söyledi.

Instagram'ın yeni reklam stratejisi

HATIRLATMA BİLDİRİMLERİ İLE HİÇBİR ETKİNLİĞİ KAÇIRMAYACAKSINIZ

Buna ek olarak, Instagrama yeni eklenecek reklam özelliğiyle birlikte, etkinlikleri veya lansmanları size hatırlatacak bir bildirimin üzerinde çalışıldığı ve bu nedenle belirli markalarla iş birliği yapıldığı söylendi. Bu özellik ile birlikte hatırlatılmasını istediğiniz etkinlik ile ilgili bir gün önce, 15 dakika önce ve etkinlik başladığında Instagram'dan bildirim alacaksınız. Bu bildirimler normal Instagram bildirimi gibi görünecek ve kilit ekranınız üzerinde belirecek.

Bu aralar reklam gelirlerinde düşüşlerin meydana gelmesi, Meta üzerinde birçok işçi çıkarmaların yaşanmasına neden olmuştu. Bu nedenle Meta şirketinin Instagram üzerinde ekleyeceği yeni reklam yerleşiminin reklamları daha ulaşılabilir yapacağı düşünülüyor.

Meta, Facebook ve Instagram için ücretli mavi tik aboneliğini başlatıyor!Meta, Facebook ve Instagram için ücretli mavi tik aboneliğini başlatıyor!

META REKLAM GELİRLERİNDE CİDDİ DÜŞÜŞLER YAŞADI

Meta'nın 2021'deki yıllık reklam geliri 114.93 milyar dolarken, 2022 yılında bu tutar 113.64 milyar dolara gerilemişti. "verimlilik yılı" olarak adlandırılan projede Meta ciddi önlemler alıyor. Şirketin bu noktada reklam artışlarını yükseltmek için çalışmalara yoğunlaşması gelirleri artıracağı düşünülüyor.

 

KAYNAK : Haber7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR