Bilim adamları açıkladı: Evrendeki her şey buharlaşacak!

Radboud Üniversitesi uzmanları, yaptıkları araştırmalar sonucunda, kara delikler de dahil olmak üzere her şeyin eninde sonunda buharlaşacağını belirtti.

ABONE OL
GİRİŞ 02.06.2023 17:39 GÜNCELLEME 03.06.2023 08:50 TEKNOLOJİ
Bilim adamları açıkladı: Evrendeki her şey buharlaşacak!
Bilim adamları açıkladı: Evrendeki her şey buharlaşacak!

Araştırmacılar, kara deliklerin Hawking radyasyonu nedeniyle eninde sonunda buharlaşacağını belirttiler.

Radboud Üniversitesi'nden Michael Wondrak, Walter van Suijlekom ve Heino Falcke'nin yeni teorik araştırması Stephen Hawking'in kara delikler konusunda kısmen haklı olduğunu gösterdi.

"ÖNÜNDE SONUNDA HER ŞEY BUHARLAŞACAK"

Çalışma 2 Haziran'da Amerikan Fizik Derneği'nin (APS) önde gelen dergisi "Physical Review Letters "da yayımlandı.

Araştırmacılar bu radyasyona yerçekimi ve uzay-zamanın eğriliği de neden olduğunu söyledi. Bunun da evrendeki yıldız kalıntıları gibi tüm büyük nesnelerin önünde sonunda yok olacağı anlamına geldiği belirtildi.

Bilim insanları bu radyasyona yerçekimi ve uzay-zamanın eğriliği de neden olduktan sonra evrendeki yıldız kalıntıları gibi tüm büyük nesnelerin eninde sonunda yok olacağını söylediler.

ESA duyurdu... Mars'tan ilk defa canlı yayın yapılacak!ESA duyurdu... Mars'tan ilk defa canlı yayın yapılacak!

Mars'ı daha önce hiç böyle görmediniz... En net hali paylaşıldı!Mars'ı daha önce hiç böyle görmediniz... En net hali paylaşıldı!

YENİ RADYASYON BİÇİMİNİ KEŞFETTİLER

Bu yeni çalışmada Radboud Üniversitesi'ndeki araştırmacılar fizik, astronomi ve matematik tekniklerini bir araya getirerek kara deliklerin çevresinde bu tür parçacık çiftlerinin oluşması halinde ne olacağını incelediler. Çalışma, bu ufkun çok ötesinde de yeni parçacıkların oluşturulabileceğini gösterdi.

Çalışmayla ilgili Michael Wondrak: 'Bilinen Hawking radyasyonuna ek olarak yeni bir radyasyon biçiminin de var olduğunu gösteriyoruz." ifadelerinde bulundu.

GERÇEKLEŞMESİ İÇİN BİR OLAY UFKUNUN OLMASI GEREKMİYOR

Van Suijlekom: 'Bir kara deliğin çok ötesinde uzay zamanın eğriliğinin radyasyon oluşturmada büyük bir rol oynadığını gösteriyoruz. Parçacıklar orada yerçekimsel alanın gelgit kuvvetleri tarafından zaten ayrılmış durumdalar. Daha önce olay ufku olmadan radyasyonun mümkün olmadığı düşünülürken, bu çalışma bu ufkun gerekli olmadığını gösteriyor." dedi.

Öte yandan Falcke ise açıklamasında: "Bu, ölü yıldızların kalıntıları ve evrendeki diğer büyük nesneler gibi olay ufku olmayan nesnelerin de bu tür bir radyasyona sahip olduğu anlamına gelir. Bu da çok uzun bir süre sonra evrendeki her şeyin tıpkı kara delikler gibi buharlaşmasına yol açacaktır. Bu sadece Hawking radyasyonu anlayışımızı değil, aynı zamanda evrene ve geleceğine bakışımızı da değiştiriyor." dedi.

KAYNAK : HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR 14 TÜMÜ
  • Dadaştan 10 ay önce Şikayet Et
    Dünya öküzün ve balığın üzerinde derken ziraat ve su ürünleri demektir. bilip bimeden konuşanlar var. İkincisi arşı taşiyan meleklerin ismi hut ve sevr dir. Hadis ilmi gerektirir. Bunları bilmeden yorum yanlış olur.
    Cevapla
  • Abdullah 10 ay önce Şikayet Et
    ‏كل شيء هالك إلا وجهه “Herşey helak olacak O Vech-i Bakî olan Allah hariç” ayet
    Cevapla
  • Tokatlı 10 ay önce Şikayet Et
    Konula ilgili bazı ayetler. ► Yıldızlar silindiği zaman, (77/Mürselât 8) ► Gök yarıldığı zaman, (77/Mürselât 9) ► Dağlar (aniden) savrulup parçalandığı zaman, (77/Mürselât 10)
    Cevapla
  • MACKALI 61 10 ay önce Şikayet Et
    Evet alt katdaki arkada$ aynen söylemi$ Muhiddin ibni bunu 900 yil önce slykemi$ youtubdede bakilabilir zirtolar..
    Cevapla
  • medo 10 ay önce Şikayet Et
    Kendilerine bilim adamı diyen ahmaklar sürüsü, kendilerini bir halt zannedip, her şeyi inkar ve reddediyorlar, her gelen bir teori saçmalıyor, insanlığın milyarlarca dolarını, onlarca yılını boşu boşuna harcadıktan sonra, inanmadıkları baştan reddettikleri noktaya geri geliyorlar. Neymiş, aslında doğru olan binlerce yıl önce zaten söylenmiş.
    Cevapla
  • sukru 10 ay önce Şikayet Et
    Binlerce yıl önce deccalin bir eşeği olacak kulakları 40 arşın olacak ve bu eşekle dünyayı bir haftada dolaşacak deniyor.Şimdi biliyoruz ki küçük bir iş jetinin kanatları 40 arşın gelmektedir ve dünyayı bir haftada çok rahat dolaşabilir.O zamanki bir insana bu jeti bundan güzel nasıl anlatabilirsin ki.
    Cevapla
  • Vatandaş 10 ay önce Şikayet Et
    Binlerce yıl önce söylenen dünya öküzün boynuzları üstünde duran tepsi gibi bi yer. Şu mesaj yazdığın platformları bile o ahmak sürüsü dediğin adamlar yapıyor. Sen de araştırmadan üretmeden kopkoyu cehaletini sergileyip rezil oluyorsun farkında bile değilsin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR