2012'de kıyamet beklentisi ne ayak?
Maya takvimine göre Dünya’nın 2012’de felakete uğrayacağı, büyük ihtimalle göktaşı çarpması sonucu kıyamet yaşanacağı kehanetlerine NASA’da çalışan önemli bir astrofizikçiden yanıt geldi: Saçmalık!
Ünlü astrobiyoloğa göre Maya takvimine dayandırılan kıyamet senaryoları, 2012 filminin "viral pazarlaması'ndan başka birşey değil!
Amerikan Uzay Ajansı NASA’da görevli üst düzey astrobiyologlardan Dr. David Morrison, Maya takvimine dayandırılarak Dünya’nın 2012 sonunda büyük bir kıyametle karşı karşıya kalacağı iddiasının ‘2012 filiminin yapımcılarının teşvik ettiği bir internet dedikodusu’ olduğunu savundu.
NASA’da ‘Astrobiyoloğa Sorun’ adlı çağrı servisini yöneten Dr. Morrison, Maya kehaneti hakkında her gün en az bin e-posta aldığını, bu yoğun ilgi üzerine akıldaki soruları yanıtlayan bir makale yayımlama ihtiyacı hissettiğini söyledi. Makale, Astronomical Society of Pacific derneği bülteninde yer aldı.
Maya takvimine dayanan ve makalede kesin dille yalanlanan kıyamet teorilerinin en popüleri, aslında Sümer medeniyetine mal edilen bir kehanetten yola çıkıyor. Buna göre Nibiru adlı bir meteor ya da gezegen, 2012’de Dünya’ya çarpacak ve insanlığın sonunu getirecek.
Bu kehanet, Maya takviminin de aynı yılın Aralık ayında sona ermesiyle birleşince, kıyamet senaryosu yazmayı sevenler için malzeme oluşturuyor. Başrolünü John Cusack’ın oynadığı ve Kasım’da vizyona girmesi beklenen ‘2012’ adlı kıyamet filmi daha şimdiden korkuları körüklüyor. Amazon.com’da şu anda 2012’de kıyamet olacağını tartışan tam 175 kitap satışta.
NASA GÖKCİSİMLERİNİ GİZLEYEMEZ
Dr. Morrison ise ‘Nibiru’ teorisine gülüyor. Çünkü ona göre her şeyden önce Nibiru diye bir göktaşı olamaz. Zira 2012’de değil Dünya’ya çarpacak, yakınından geçecek bir meteor bile yakınlarda görünmüyor. ‘Gezgin gezegen’ diye bir şey zaten evrende bulunmuyor.
‘Nibiru’ rolündeki bir gök cisminin var ama ‘görünmez’ olduğu iddiasına da Morrison’ın yanıtı ise “saçmalık’. Bunu savunan komplo teorisyenleri bu cismin NASA tarafından bilindiğini ama gök haritalarında çok iyi şekilde gizlendiğini öne sürüyor.
Dünyada çok iyi ekipmanlara sahip onbinlerce amatör astronom olduğunu söyleyen Morrison, Dünya’ya sözde Nibiru kadar yakın olabilecek tüm cisimleri bunların çoktan görmüş olacağını söylüyor. Öte yandan gökyüzünü izleyen tek ulusal uzay ajansının NASA olmadığının da altını çiziyor. Morrison, “Böyle bir cisim yok; Dünya’ya yaklaşan bir cismi hiç kimsenin gizlemesi de mümkün değil.” diyor.
Maya takviminin neden 2012’de sona erdiği sorusuna Morrison’ın yanıtı ise şöyle: “Şüphe yok ki eski uygarlıkların hazırladığı takvimler tarihçiler için çok ilginç araştırma alanlarıdır. Ancak bunların başlangıç ya da bitiş tarihlerini Dünya’nın doğma ya da yokolmasıyla ilişkilendirmek anlamsız. Benim masa takvimim de 2009 sonunda bitiyor ama kalkıp bunu ‘Dünya 2009 sonunda yok olacak’ şeklinde yorumlamıyorum.”
“Daha da önemlisi, eski veya yeni, hiç bir takvim gelecekte belirli bir tarihte gezegenimize birşeyler olacağını bize söyleyemez. Benim takvimimin Aralık 2009’da bitiyor olması bana sadece ‘yılbaşının geldiğini’ söyleyebilir.”
16. yüzyılda yaşamış meşhur kahin Nostradamus’un da kıyamet günü olarak 2012’yi işaret ettiği iddialarına karşı Morrison, “Nostradamus’un hangi kehaneti doğru çıktı ki?” diye soruyor.
HOLLYWOOD BİLİME ZARAR VERDİ!
Dünya’nın 2012’de büyük bir değişim geçireceği kehanetinden üretilen bir başka iddia, Samanyolu’nda gezegenlerin dizilişinde değişim olacağı, bunun da Dünya’nın çekim alanını etkileyerek ekseninde ters yönde dönmeye başlamasına yol açacağı. “İmkansız” diye konuşan Morrison, bunun Dünya’nın oluştuğu zamandan beri bir kere bile olmadığını belirtiyor ve devam ediyor: “Her 400,000 yılda bir yerkürede manyetik kutuplaşma olabiliyor ama bu hem dönüş istikametini değiştirmez hem de bir dahaki sefere en az birkaç bin yıl var. Üstelik yerküreyi imha özelliği de yok”.
Morrison, 2012 kıyamet senaryolarının insanları bu kadar etkilemesinin suçunu Hollywood’a atıyor. Normalde bu denli endişe yaratmayacak bir konuyu Hollywood’ın sofistike bir PR kampanyası ve ‘viral pazarlama’ yoluyla şişirdiğini söyleyen Morrison, internetteki pek çok kıyamet sitesi veya blogunun da film yapımcıları tarafından açıldığına inandığını belirtiyor.
Morrison Hollywood’a olduka sert çıkıyor ve onları ‘kar etmek uğruna evren hakkında fazla bilgisi olmayan genç internet kullanıcısı kesimi etkileyip astronomi ve uzay hakkında korkutmakla’ suçluyor. Morrison’ın son sözü şöyle: “2012 filmi üstünden yaratılan kozmofobi bugüne kadarki en büyük evren asparagaslarından. Ve bu fobinin etkisi maalesef uzun ömürlü olacak”
-
Muhterem Arslanlı 16 yıl önce Şikayet EtAltın çağ olmadan kıyamet kopamaz. Hadislerde Hz Mehdi ve Hz İsa'nın zuhur etmesinden sonra İslam'ın hakim olacağı ve altın çağın yaşanacağı bir dönemden bahsediliyor. hatta Allah Nur suresi'nin 55. ayetide İSlam'ın hakimiyetini vaad ediyor Müslümanlara. Bunlr henüz yaşanmadı.Altın cağda insanların sadaka vermek isteyecekleri ancak sadaka verecek kimse bulamayacakları bildiriliyor.Bu daha yaşanmadı.İçinde bulunduğumuz krizde pekte yaşanamaz gibi.Demekki kıyamet 2012 de kopmayacakBeğen
-
Muhterem Arslanlı 16 yıl önce Şikayet EtKıyamet alametleri. Peygamberimiz (sav) kıyamet alametleri birbirinin ardından bir dizideki boncukların art arda kopması gibi gelir demiş.O yüzden hadislere bakmak ve Said Nursi gibi İslam alimlerinin bu hadisler hakkında ne söylediklerine bakmak doğru olur.İçinde bulunduğumuz dönemde hadislerde belirtilen tüm alameletler cıkmış durumda mesela.Yani kıyametinkopması çok yakın.Beğen Toplam 1 beğeni
-
SUNA KESKİN 16 yıl önce Şikayet EtHZ.İSA VE HZ.MEHDİ ZUHUR ETMEDEN KIYAMET KOPMAZ. Allah ayette çok bildirmiş, Hz.İsa kıyametin habercisi, güzel yüzlü Hz.İsa peygamber yeniden dünyaya gelecek, haçı kıracak, tüm hristiyanları İslam'a davet edecek ve tabi ki ondan önce Hz.Mehdi ateizmi yok edecek, tüm dünya Cenab-ı Allah'a iman edecek. Bunlar oldu mu ki 2012 diyorlar? Peygamberimizin hadislerini araştırsınlar artık.böyle kafadan atmasınlar artık.Beğen
-
Muhterem Arslanlı 16 yıl önce Şikayet EtÜmmetin ömrü 1500 seneyi aşmayacaktır. Elmalılı Muhammed Hamdi Yazır, Suyuti, Menavi, İbn-i Kesir, Berzenci, Taberi, Said Nursi, Ahmed bin Hanbel, Deylemi, Bistami gibi ünlü bütün ehl-i sünnet uleması Hicri 1500’e kadar diyor ümmetin ömrü.Said Nursi Hazretleri de 1545 te yani 2120 de kıyamet kopacak diyor.Beğen
-
hanne 16 yıl önce Şikayet Etkıyamet saati peygamberimiz(sav) rivayete göre bildirilmiş. Ehl-i sünnet alimlerin bildirdiği Hadis-i şeriflerde Hz Adem (sa) den itibaren islam ümmetinin ömrü 7000 yıldır. Ve bir başka hadiste ise peygamberimiz(sav) bunun 5600 yılı geçmiştir diyor. Said Nursi ise miladi 1506 da kıyamet kopacak diyor yani hicri takvime 2120. Biz buradan anlıyoruz ki kıyamet tarihi 2012 değil 2120 dir. İstediğiniz yerden araştırıp bulabilirsiniz bir çok hadis kitabında bu şekilde rivayet edilmiş.Beğen