Microsoft 17 yıllık virüs için güncelleme yaptı

Amerikalı yazılım devi Microsoft, son güvenlik güncellemesinde 17 yıllık bir bilgisayar virüsünün yarattığı açığı yamayacak.

Bizi Takip Edin
GİRİŞ 05.02.2010 21:56 GÜNCELLEME 05.02.2010 21:56 TEKNOLOJİ
Microsoft 17 yıllık virüs için güncelleme yaptı
Microsoft 17 yıllık virüs için güncelleme yaptı

Windows işletim sistemi için Şubat güncellemesinde yayınlanacak yama, DOS işletim sistemi zamanından kalma güvenlik açığını gidermiş olacak.

İlk olarak Windows NT 3.1 işletim sisteminde ortaya çıkan güvenlik zaafiyeti, Windows'un her yeni versiyonu çıktığında devam ederek geldi.

Microsoft'un aylık güvenlik güncellemesinde, ayrıca Windows işletim sisteminde 5'i "kritik" olarak değerlendirilen 25 güvenlik açığı kapatılacak.

Eski dönemlerden kalma bilgisayar virüsü, geçen ay Google güvenlik araştırmacısı Tavis Ormandy tarafından keşfedilmiş ve Windows işletim sisteminin yeni sürümlerinin, çok eski programları çalıştırabilmesi için kullanılan yardımcı bir yazılıma bulaştığı anlaşılmıştı.

Ormandy, güvenlik açığının Windows XP, Windows Server 2003 ve 2008 ile Windows Vista ve Windows 7'de bulunduğunu tespit etmişti.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 1
  • Cenk Tek 16 yıl önce Şikayet Et
    programların mecburiyeti. mecburen windows kullanıyoruz. neden derseniz mac almak baya bir sıkıntılı. normal pc kullana kişi pardun veyahut linuxun herhangi bir sürümünü kullana bilir ama grafikerlerin çoğu photoshop illustrator freehand corel kullanıyor. linuxta bunları kullanabilirsek hiç tereddüt etmeden anında gider satın alır yüklerim kullanırım. elimiz mecbur biraz.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR