UEFA'dan Trabzonspor kararı!

UEFA’nın hem Avrupa kupalarından men hem de gelirlerin yüzde 50’sine el konulması kararına karşı Trabzonspor'un itirazı kabul edildi. Bordo-mavili takımın kasasına bu itiraz sonucunda 4 milyon euro girecek.

ABONE OL
GİRİŞ 29.01.2021 11:50 GÜNCELLEME 29.01.2021 11:50 Trabzonspor
UEFA'dan Trabzonspor kararı!
UEFA'dan Trabzonspor kararı!

Trabzonspor'a 2016 yılında dönemin yönetim kurulu tarafından UEFA ile imzaladığı ve 2018 yılına kadar olan sürece kapsayan dönemde finansal kriterlere uyma sözünü yerine getirmediği gerekçesiyle önce gelirlerinin yüzde 50'isine el konulması ardından da Avrupa kupalarından men cezası verilmişti.

Sabah'ta yer alan habere göre, o dönem verilen men cezasına itiraz etmeyen ve sadece para cezasının kaldırılmasını talep eden Trabzonspor, UEFA tarafından haklı bulundu. Bu gelişme üzerine UEFA, Trabzonspor'a faizleriyle birlikte yaklaşık 4 milyon euro'luk hak edişini iade kararı aldı. Ödemenin ilk bölümü Mayıs ayı içerisinde gerçekleştirilecek.

Ahmet Ağaoğlu: Kulüp adına çok önemli bir kazanım oldu

Trabzonspor Kulübü Başkanı Ahmet Ağaoğlu bu gelişmeyle ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: "2016 yılında imzalanan ve 2018 yılına kadar olan süreyi kapsayan mutabakat anlaşmasına uyulmamasından dolayı ceza verilmişti. Biz de CAS'taki duruşmamız esnasında, 'Geçen sene şartlı katılım diyerek yüzde 50 paramızı kestiniz. Bu sene de aynı nedenden Avrupa kupalarından men cezası veriyorsunuz. Aynı suça iki defa ceza verilmez. Böyle bir şey yapmaya hakkınız yok' diyerek itiraz ettik. UEFA'nın kendisi bizi haklı buldu ve o dönemki haklarımızı bize geri ödeme kararı aldı. Bu kulübümüz adına çok önemli bir kazanım oldu. Hem hukuki hem de finansal anlamda."

YORUMLAR 22 TÜMÜ
  • osmanli27 3 yıl önce Şikayet Et
    fenerle uğraşırsan bu durumlara düşersun işte senin etin budun neki fb uğraşıyosun..sahi uefa sana tazminat cezası vermişti fb verdinmi....zuhaahaaaaa
    Cevapla
  • 05.Bordomavi 3 yıl önce Şikayet Et
    fenerliler sizin derdiniz ney trabzon sporla geçen sezon Ali Koç iftira atti bizim uğraştı bizim uğraşan siz fenerliler bizim fenerle isimiz yok ne haliniz varsa görün yeter artik düşün yakamizdan yettiniz artik trabzon sporla yatıp trabzon sporla kalkiyorsunuz.
    Cevapla
  • metin 3 yıl önce Şikayet Et
    abdullah hoca gelmeseydi trabzonsporu düşürüp samsunsporu süper lige çıkaracaklardı .
    Cevapla
  • erol 3 yıl önce Şikayet Et
    atla hemen konuya ahmet.bana bitigenden de bahset ama.bir yumuşakca nın Trabzona verdiği maddi manevi zarardan bahset.senin kulübün haklarını koruyamayan bir etkisiz eleman olmandanda bahset.adam her maçında umursamadan Trabzona zarar veriyor.sen ne iş yapıyorsun.
    Cevapla
  • Okur 3 yıl önce Şikayet Et
    Erol fuzuli şamata yapıyorsun.
    Cevapla
  • GİRESUNLU 3 yıl önce Şikayet Et
    erol kardeşim bundan önceki başkanlar ve yönetimler bağırdı çağırdı onu yaparım bunu yaparım dedi de trabzonspora ne faydaları oldu. faydadan çok zarar gördük. haklı iken haksız duruma düştük. bu başkan gerekli yerlerde lafı gediğine çok güzel koyuyor. bu başkanın kıymetini bilelim.
    Cevapla
  • halil61 3 yıl önce Şikayet Et
    Büyüksün başkanım çatlayanlar kudursun
    Cevapla
  • alpkaan 3 yıl önce Şikayet Et
    trabzonspor ligden düşecekti geldi abdullah hoca toparlamaya çalışıyor.hakkı alt ligler ama nedense kurtarıyor son anda paçayı.bunun gibi hileci takım yok.
    Cevapla
  • Ahmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Çörek otu iyi gelir senin derdine, sabahları aç karnına al, hazımsızlık inşallah iyileşir.
    Cevapla
  • Okur 3 yıl önce Şikayet Et
    Alpkaan Trabzon senin kimyanı bozmuş neden acep?
    Cevapla
  • Zırva 3 yıl önce Şikayet Et
    Ne saçmalıyorsun, hayallerinle gercekleri karistirmişsin belliki. Ne kume düşmesi, hersene şampiyonluğu birine veriyor desen kabul edilebilir belki.
    Cevapla
  • 05.Bordomavi 3 yıl önce Şikayet Et
    kiskanclikdan çatlayın 48 yıldır superligdeyiz bordomavi bayrakları sonsuza kadar süperligde dalgalanacak Trabzon spor sonsuza kadar yaşayacak.
    Cevapla
  • Ahmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Senin bilmediğin bir şey var. 4 büyük takımlar içinde düşme tehlikesi bile yaşamayan bir takımdır Trabzonspor. Senin takımının yerine bir yıl Rizespor düşmüştü nedense.
    Cevapla
  • ladre61 3 yıl önce Şikayet Et
    ölümden başka her şeyin devası vardır. inşallah şifa bulursun. :)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR