İstihdamda hedef 800 bin

Terör örgütlerine karşı ekonomideki istikrarı korumak için istihdamda gaza basıldı.

ABONE OL
GİRİŞ 27.08.2016 13:19 GÜNCELLEME 27.08.2016 13:46 Türkiye Ekonomisi
İstihdamda hedef 800 bin
İstihdamda hedef 800 bin

Türkiye, teröre karşı ekonomik istikrarı korumak için dört koldan harekete geçerken, insan kaynakları da yeniden yapılandırılıyor.

Türkiye İş Kurumu ilk 7 ayda 600 bin kişiyi işe yerleştirirken, eğitim programları güncelleniyor. Sabah'tan Hazal Ateş'in haberine göre her iki gruptakilere iş kapısı açan işletmelere de finans desteği verilecek. İş arayan üniversite mezunlarına da projeler sunuluyor.

800 BİN YENİ İSTİHDAM

FETÖ örgütüyle ilişkisi olan 80 bin personel görevden uzaklaştırılırken bu kadrolara da atama yapmak için çalışmalar hızlandı.

Bu yıl firmalardan açık iş talebinin yağdığı İŞKUR yılın ilk 7 ayında yaklaşık 600 bin kişiyi işe yerleştirdi. Organize endüstri sanayi bölgeleri ve organize sanayi bölgelerindeki yatırımların tamamlanması ile beraber yaklaşık 800 bin yeni istihdam hedefleniyor.

Böylece bir yıllık sürede 1.4 milyon gence iş verilecek. Öte yandan toplum yararına programların kapsamı da genişletiliyor. Buna göre hedef kitle istihdamda kaldığı süre uzadıkça artan oranlı teşvik verilecek.

Öte yandan iç piyasada üretimi, yatırımı ve istihdamı hareketlendirmek için teşvikler seferber ediliyor.

YORUMLAR 12 TÜMÜ
  • eğitim 7 yıl önce Şikayet Et
    memlekette işsizlik yok iş beğenmemek var ,unuversıte bıtırenler için işsizlik var tamam ama o eğitim sistemimizin yanlışlığındandır ,ülkemizde şimdiye kadar gençlerımıze mesleki eğitim verilmedi,aslında duz liseler tamamen kapatılmalı ilk okuldan sonra herkes kabiliyetine göre meslekte okutulmalı ,bizde tam tersi yapıldı meslek okulları kapatıldı ,gençleri 7 yaşında okula alıyorsun 11 yıl okutuyorsun oluyor 18 yaşında hiç meslek yok ,bu genç ne yapacak 18 yaştan sonra hangi meslek öğrenilebilir,
    Cevapla
  • abdullah 7 yıl önce Şikayet Et
    işsiziz işsiz! işkurdaki istihdamlar hep (%90) ilkokul lise mezunlarına yönelik asgari ücretli işler. lisans mezunları içinde çalışma bekliyoruz.
    Cevapla
  • Abdullah 7 yıl önce Şikayet Et
    Adamlarda bakiyor lisans mezunusun asgari ücrete basvurmussun anlıyorlar ve biliyorlar iyi iş bulana kadar kalacağını ya da fazlasın diyerek almiyorlar.
    Cevapla
  • murat 7 yıl önce Şikayet Et
    beklemek yerine calissana guzel kardesim baska is buldunmu gidersin gozunuz yuksekte olmasin
    Cevapla
  • Abdullah 7 yıl önce Şikayet Et
    1 sene ekstradn oss ye hazırlan sonra Sen bilgisayar mühendisliği 4 yıl ve 1 sene İngilizce ile 6 yıl harca sonra asgari ücrete çalış. Oldu tabi. Ben okurken sen calistin 6 yıllık asgari ücreti versin devlet diplomami seve seve yakarim.
    Cevapla
  • ibrahim 7 yıl önce Şikayet Et
    lisans mezunu bu işleri yapamıyor mu. Nası bir anlayış. ne istersiniz; bir mas bir telefon bide bilgisayar yanına da bi kahve , ortaya da karışık bi geyik muhabbeti, başka arzunuz..
    Cevapla
  • haksızlık 7 yıl önce Şikayet Et
    işkur paraları geç yatırıyor ve çalıştığın iş yeri sigorta primi ödemiyor.90 ile 180 gün arası prim sayınız eksik oluyor.sadece sağlıkdan yaralanabiliyorsunuz...
    Cevapla
  • furkan 7 yıl önce Şikayet Et
    haksızlık doğru diyor herhangi bir yerde işkur anlaşmalı yerler iş öğrenmek için işkur senin paranı veriyor sadece sağlık sigortanı yatırıyor 6 ay boyunca maaşlarda benim bölgemde gec yatmıyor
    Cevapla
  • ibrahim 7 yıl önce Şikayet Et
    hiç te öyle değil. devlet takır takır yatırıyor paraları cancaazım.
    Cevapla
  • hakan er 7 yıl önce Şikayet Et
    yaş mağdurları nezaman dikkate alınacak
    Cevapla
  • Erdal 7 yıl önce Şikayet Et
    Emekliye ne zaman promosyon verilecek
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR