Arazide yürürken karşısına 'canavar' çıktı!

Sivas'ta yaşanan olayda, arazide yürüyen veteriner teknikeri Burak Can Arslan'ın karşısına bir anda Anadolu'da 'canavar' olarak adlandırılan kurt çıktı. Arslan, 30 saniye göz göze geldiği kurdu fotoğraflamayı da başardı.

ABONE OL
GİRİŞ 29.01.2023 13:56 GÜNCELLEME 29.01.2023 13:56 ÜLKE'DE BUGÜN
Arazide yürürken karşısına 'canavar' çıktı!
Arazide yürürken karşısına 'canavar' çıktı!

Tüyler ürperten olay Sivas'ta yaşandı. Doğa fotoğrafçısı ve veteriner teknikeri Burak Can Arslan, arazide yürüdüğü sırada Anadolu'da 'canavar' olarak bilinen kurtla karşı karşıya geldi. O anları "Büyük bir şans" olarak nitelendiren Arslan, karşısında duran kurdu fotoğraflamayı başardı.

Sivas'ta bir gencin karşı karşıya geldiği kurt

30 SANİYE GÖZ GÖZE GELDİLER

Sivas'ta veteriner teknikeri Burak Can Arslan bir süredir mesleğinin yanı sıra doğa fotoğrafçılığına merak saldı. Boş zamanlarında sık sık araziye çıkarak doğa ve yaban hayatı fotoğraflayan Arslan, bu kez unutamayacağı bir an yaşadı. Arazide gezdiği sırada bir anda karşısına çıkan kurt, Arslan'ın tüylerini ürpertti. Yaklaşık 30 saniye süren göz temasının ardından toparlanan Arslan, kurdu fotoğraflamayı başardı. 

Sivas'ta bir gencin karşı karşıya geldiği kurt

'YAŞLI ERKEK BİR KURTTU'

Burak Can Arslan, kurdu fotoğraflamayı başardığı için kendini şanslı hissettiğini belirterek, "Asıl mesleğim veteriner teknikerliği fakat bunun yanı sıra kuş ve yaban hayatı fotoğraflıyorum. Arazide birçok memeliyle karşılaşıyorum fakat bu sefer bir kurtla karşılaşma fırsatım oldu. Yaşlı erkek bir kurttu ve temasımız yaklaşık 30 saniye sürdü. Bir anlık bir karşılaşmaydı. Aramızda 20-30 metrelik bir mesafe vardı. Yürürken beni takip etti ve bana baktı. O esnada fotoğraf yakalama şansım oldu. Bunun büyük bir şans olduğunu düşünüyorum" dedi.

Sivas'ta bir gencin karşı karşıya geldiği kurt

'BÖYLE BİR ÜRPERTİ VE BAKIŞMA YAŞAMAMIŞTIM'

Arslan, kurtların arazide çok zor görüldüğünü belirterek, "İlk gördüğüm anda tüylerim ürperdi ve yaklaşık 15 saniye fotoğraf çekemedim. Daha önce bir sürü hayvan fotoğrafladım fakat hiçbirisinde böyle ürperti ve bakışma yaşamamıştım. Benim için çok güzel bir deneyim oldu. Kurtlar arazide çok zor görülüyor. Kurdu gördükten sonra 15 dakika sonra kar fırtınası başladı. Muhtemelen o da zirveden aşağıya doğru iniyordu. Türkiye'de kurt fotoğraflamak zor bir iş genellikle foto kapanlarla çekiliyor. Birebir karşılaşabilmek çok farklı bir hissiyat" şeklinde konuştu. 

 

KAYNAK : İHA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 11 TÜMÜ
  • aha 1 yıl önce Şikayet Et
    yaşlı bir kurdun yakup as ma manidar bir sözü var.
    Cevapla
  • Malatyalı 1 yıl önce Şikayet Et
    İyi ki kurt selfie çekmek için gelmemiş.
    Cevapla
  • dedeoğlu 1 yıl önce Şikayet Et
    Kurt amca dikkat et insan geliyor. seni haaammm yapar
    Cevapla
  • yasin 1 yıl önce Şikayet Et
    Güzel kare, iyi ki saldırmamış, kurtlar çok acıkırsa herşeyi yapabilirler.
    Cevapla
  • İYİ 1 yıl önce Şikayet Et
    Hayvancık aç aç karnı karnına geçmiş
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR