Tuzla'dan deprem bölgesine 16 yardım tırı ve iş makineleri gönderildi

Tuzla Belediyesi, Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler sonrası yaraları sarmak için harekete geçti.

ABONE OL
GİRİŞ 07.02.2023 15:08 GÜNCELLEME 07.02.2023 16:46 ÜLKE'DE BUGÜN
Tuzla'dan deprem bölgesine 16 yardım tırı ve iş makineleri gönderildi
Tuzla'dan deprem bölgesine 16 yardım tırı ve iş makineleri gönderildi

Tuzla Belediyesi, depremden etkilenen Kahramanmaraş, Adıyaman, Kilis, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Malatya ve Hatay’daki yaraları sarmak için harekete geçti. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı(AFAD) koordinasyonunda ilerleyen çalışmalarda Tuzla Kaymakamlığı, Tuzla Belediyesi ve Türk Kızılay’ı Tuzla Şubesi iş birliğinde deprem bölgelerine içerisinde ısıtıcı, battaniye, gıda ürünleri, temizlik ürünleri, çocuk bezleri, çocuk mamaları başta olmak üzere 16 yardım tırını bölgeye gönderdi. Ayrıca Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın talimatları ile deprem bölgelerinde arama kurtarma çalışmalarına katılmak üzere 2 ekskavatör, 3 beko-loder, 6 kamyon,1 kamyonet, 3 tır, 1 arama kurtarma aracı, 1 tanker ve 1 bobcat bölgeye gönderildi. 

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi merkezli 7,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Sabah 04.17'de yaşanan depremin şiddeti çevre illeri de sarstı.  Kahramanmaraş, Adıyaman, Kilis, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Malatya ve Hatay'da binalar yıkıldı. Arama kurtarma çalışmaları devam ettiği sırada 7.6 şiddetinde yeni bir deprem daha meydana geldi. . Tuzla Belediyesi de depremin olduğu ilk andan itibaren, depremin yaşandığı bölgedeki yaraları sarmak için harekete geçti. Tuzla Kaymakamlığı koordinasyonunda Tuzla Belediyesi ve Türk Kızılay’ı Tuzla Şubesi iş birliğinde içerisinde ısıtıcı, battaniye, gıda ürünleri, temizlik ürünleri, çocuk bezleri, çocuk mamaları başta olmak üzere 16 yardım tırını bölgeye gönderdi.  Yardım tırlarının 6 tanesini Türk Kızılay’ı Tuzla Şubesi önünden Tuzla Kaymakamı Ali Akça, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, STK temsilcileri, siyasi parti temsilcileri dualarla uğurladı. Ayrıca Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın talimatları ile deprem bölgelerinde arama kurtarma çalışmalarına katılmak üzere 2 ekskavatör, 3 beko-loder, 6 kamyon,1 kamyonet, 3 tır, 1 arama kurtarma aracı, 1 tanker ve 1 bobcat bölgeye gönderildi. 

“MİLLETÇE KALBİMİZ BÖLGEDE ATIYOR”

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, “Kahramanmaraş Pazarcık’ta meydana gelen 10 şehrimizde büyük yıkıma neden olan deprem hepimizi derinden etkiledi. Çok sayıda can kaybımız var. Çok sayıda kardeşimiz yaralandı. Enkaz altında hayata tutunmaya çalışan canlarımız var. Hayatını kaybedenlere Cenab-ı Haktan rahmet diliyorum. Yakınlarının ve milletimizin başı sağ olsun. Enkaz altındaki kardeşlerimize, kurtuluş, yaralılarımıza şifa niyaz ediyorum. Devletimiz, belediyelerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız bölgeye ulaştı. Milletçe kalbimiz bölgede atıyor. Bu süreçlerde, yalan haber yayanlar, bozguncular, kara propagandacılar da maalesef sırtlanlar gibi ortaya çıkıyor. Onlarla da mücadele edeceğiz. Onlara fırsat vermeyeceğiz. Belediye olarak, depremin olduğu ilk an olan saat 04.17’den beri teyakkuzdayız. 33 kişilik Tuzla Belediyesi Arama ve Kurtarma Ekiplerimizi, 28 personelimizi, çeşitli fonksiyonlardaki 18 aracımızı bölgeye ulaştırdık. Bu badireyi de aşacak, bu yarayı da saracağız. Bu mücadelede depremzedelerimizin yanında, canıyla, kanıyla, malıyla duran herkese çok teşekkür ediyorum. Geçmiş olsun Türkiye’m” ifadelerini kullandı. 

Tuzla Belediyesi Arama Kurtarma Ekipleri, bir kişiyi 30 saat sonra enkazdan kurtardı

Tuzla Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi, Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen ve çevre illerde büyük hasara neden olan 7.7 büyüklüğündeki depremin ardından, AFAD’ın çağrısı üzerine harekete geçti. Hatay’a ulaşan 18 kişilik ekip, hemen arama kurtarma çalışmalarına başladı. Saatler boyunca kurtarma çalışmalarına devam eden ekipler, 30 saat sonra bir vatandaşı enkaz altından sağ salim kurtardı.

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, vatandaşın enkazdan kurtarılma anlarını sosyal medya hesabından, ‘Ekiplerimizin Hatay’da aralıksız çalışmaları devam ediyor. Allah’a şükür bir cana daha sağ salim ulaştık. İnşallah gün boyu güzel haberler paylaşmak nasip olur” açıklamasıyla paylaştı.

DEPREMİN 33’ÜNCÜ SAATİNDE MUCİZE, 4 YAŞINDAKİ ZEYNEP VE ANNESİ İLE 60 YAŞINDAKİ MİHRİYE TEYZE ENKAZDAN KURTARILDI

 

Yapılan çalışmalar kapsamında Tuzla Belediyesi Arama ve Kurtarma ekipleri, 4 yaşındaki Zeynep ve annesi ile 60 yaşındaki Mihriye Teyze enkazdan kurtardı. Zeynep’in enkazdan çıkma anında çevredeki vatandaşların mutlulukla alkışlaması duydu dolu anlar yaşanmasına sahne oldu.

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı da bölgede görev yapan Tuzla Belediyesi Arama ve Kurtarma ekibine çalışmalarından dolayı teşekkür etti. 

 

 

Furkan Uyar Haber7.com - Editör
Haber 7 - Furkan Uyar

Editör Hakkında

1984 yılında Denizli'de doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladı. Eskişehir Anadolu Üniversitesinin Halkla İlişkiler ve İşletme bölümlerinden mezun oldu. 2004 yılında televizyon sektöründe çalışma hayatına başladı. 2012 yılında giriş yaptığı internet haber editörlüğüne Haber7.com'da devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR