Diş hekimi "husumetlisini tedavi ettiği" gerekçesiyle darp edildi

Adana'nın Ceyhan ilçesinde bir diş hekimi esnaf komşusu tarafından, "Sen benim husumetli olduğum kişiyi nasıl tedavi edersin?" denilerek muşta ile saldırıya uğradı. Olay sırasında pompalı tüfek kullanılsa da hekim şans eseri yara almadı.

ABONE OL
GİRİŞ 29.09.2024 15:45 GÜNCELLEME 29.09.2024 16:15 ÜLKE'DE BUGÜN
Diş hekimi "husumetlisini tedavi ettiği" gerekçesiyle darp edildi
Diş hekimi "husumetlisini tedavi ettiği" gerekçesiyle darp edildi

Olay, Adana'nın Ceyhan ilçesinde meydana geldi. İddiaya göre, kendi kliniğini işleten diş hekimi Muhammet Fatih Erkılınç, komşusu Burak Ç. tarafından “Sen benim husumetli olduğum kişinin diş tedavisini nasıl yaparsın?” diyerek muşta ile darp edildi. 

Ardından ise Burak Ç. pompalı tüfekle ateş açtı. Muşta ile darp edilen diş hekimi Muhammet Fatih Erkılınç'a şans eseri saçma isabet etmedi. Yüzünde şişlik ve yaralar oluşan Erkılınç, zanlıdan şikayetçi oldu.

Adana Diş Hekimleri Odası (ADO) Başkan Vekili Metin Ersoy ve Genel Sekreter Hasan Boğa'nın geçmiş olsun ziyaretinde konuşan Erkılınç, “Komşum Burak Çağlayan, benim olmadığım bir zamanda muayenehaneme gelerek sekreterime kendisine uğramamı istemiş. Her zaman kahvemi içen bir insandı. Dostane çağrı diye düşünerek kendisine uğradım. Bana 'Sen nasıl benim husumetli olduğum kişinin diş tedavisini yaparsın?' diyerek elindeki muşta ile suratıma vurmaya başladı. Diğer elinde maket bıçağı vardı. Ben kendimi korumaya ve kaçmaya çalışırken arkamdan pompalı tüfek ile ateş etti. Şans eseri vurulmadım. Mermi isabet etse ölmüş olabilirdim. Çünkü düşmanca bir saldırı beklemiyordum" ifadelerini kullandı. 

Hastaneye giderek darp raporu aldığını belirten Erkılınç, "Polise şikayet ettim. Silahlı olduğu için özel harekât birimleri geldi. Kapıyı kırarak içeri girdiler ama yan kapıdan firar ettiğini öğrendik. İçi dolu 2 silah buldular. Ben bir hekimin. Bu saldırıyı hak etmedim. Bundan sonra muayenehanemize gelen hastalarımıza 'Sen kimin yakınısın? Kimin düşmanısın?' diye sorup, muayene etmeyecek miyiz? Hangi devirde yaşıyoruz? Bu nasıl anlayış, bu neyin kafası anlamadım. Güvenlik güçlerimize, adalete, devletimize güveniyorum. Umarım beni darp eden şahıs en kısa sürede yakalanarak, hak ettiği cezayı alacaktır. Sizlere de buraya kadar gelerek bana destek olup, güç verdiniz. Teşekkür ederim.” şeklinde konuştu.

Adana Diş Hekimleri Odası Genel Sekreteri Hasan Boğa ile birlikte darp edilen meslektaşları geçmiş olsun ziyaretine gelen ADO Başkan Vekili Metin Ersoy, “Adana Diş Hekimleri Odası Yöneticileri olarak bizler şiddetin her türlüsüne karşıyız. Şartları ve psikolojik durumu ne olursa olsun; hiçbir konuda çözümün şiddet ile olacağına inanmıyoruz. Yaşamış olduğunuz bu durumu hiç bir şekilde kabul etmediğimiz gibi üzüntüsü içerisindeyiz. Menfur saldırıda bulunan kişiyi şiddetle kınıyoruz. Hiç bir sebep onu haklı kılmaz. Kaldı ki bir hekim böyle bir sebep ile hastasını reddedemez. Alternatifi de yoktur. Oda avukatımızı olaya dahil ederek gereken her türlü desteği sağlamaya hazırız. Geçmiş olsun.” dedi. 

KAYNAK : İHA
Esmanur Kadak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Esmanur Kadak

Editör Hakkında

Malatya’da doğan Esmanur Kadak yüksek öğrenimini İstanbul’da tamamladı. 2022 yılında Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi “Gazetecilik” bölümünden mezun oldu. Üniversite öğrenimi sırasında, serbest zamanlı olarak Bilimevi Basın Yayın A.Ş.'de Özel İçerik Editörü olarak çalıştı. Mezun olduktan sonra Eylül 2022 - Temmuz 2024 tarihleri arasında yerel bir gazetede “Genel Koordinatör” olarak görev aldı. Son olarak Haber7.com’da Yerel Haber Editörü olarak kariyerine devam ediyor.
YORUMLAR 11 TÜMÜ
  • HAKAN'IN FİKRİ 1 saat önce Şikayet Et
    bu kadar olayı yaptı ve mahkeme serbest bıraktı sonuç bu
    Cevapla
  • Hacı Ahmet 1 saat önce Şikayet Et
    Bazı illerimiz için nüfus mübadelesi şart.
    Cevapla
  • Misafir 1 saat önce Şikayet Et
    Bu nasıl kafa.Tam bir arıza.
    Cevapla
  • Sinan 1 saat önce Şikayet Et
    Cehalet,Azgınlık,Kibir Ebu cehiller kıyamete kadar olacak...
    Cevapla
  • vakkas yucel 1 saat önce Şikayet Et
    Rabbimiz merhametsizleri bizlere nesillerimize musallat Eyleme
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR