Kuzey Kutbu İstanbul'dan daha sıcak

Bugün, meteoroloji uzmanlarının ilk kez karşılaştığı bir olay yaşanıyor.

ABONE OL
GİRİŞ 31.12.2015 17:34 GÜNCELLEME 31.12.2015 17:36 YAŞAM
Kuzey Kutbu İstanbul'dan daha sıcak
Kuzey Kutbu İstanbul'dan daha sıcak

Yılın bu zamanlarında Kuzey Kutbu'nda hava donma noktasının altında olması gerekirken, bugün hava 2 derece. Buna göre Kuzey Kutup Noktası bugün hava sıcaklığının -1.3 derece olduğu İstanbul'dan daha sıcak.

Hürriyet'te yer alan habere göre; meteorologlar geçen hafta Britanya adası ve Güney Batı Amerika'yı etkisi altına alan fırtınaların Çarşamba günü İzlanda'ya ulaşarak burada normal dışı bir düşük basınç alanı yaratarak orta enlemlerdeki sıcak havanın kuzeye yönelmesine neden olduğunu açıkladı.

Uzmanlar, bu hava sisteminin Eylül ayından bu yana Güneş'in doğmadığı Kuzey Kutbu'nda sıcaklıkların normalin 50 derece üstüne çıkmasına ve bugün, kısa süreliğine de olsa 2 dereceye ulaşmasına neden olacağını söyledi.

The Atlantic'e konuşan meteorolog Eric Holthaus, Kuzey Kutbu'nda sıcaklığın Aralık-Nisan ayları arasında donma noktasının üzerine çıkmasının şaşırtıcı bir anomali olduğunu ve şu anda hayatta olan hiç bir uzmanın daha önce böyle bir durumla karşı karşıya kalmadığını söyledi.

Uzmanlar, benzer bir durumun tarihte sadece bir kez yaşandığını dile getiriyor.

Birçok uzman bu ve benzeri sıra dışı doğa olaylarının insanların neden olduğu küresel ısınmanın bir sonucu olduğunu belirtiyor. Gerekli önlemler alınmadığı sürece bu tip yıkıcı sonuçları olabilecek iklim değişimlerinin gelecekte sık sık görüleceği belirtiliyor.

YORUMLAR 4
  • hukk 8 yıl önce Şikayet Et
    küresel ısınma diye bişey yok... kapitalistlerin rant uğruna çıkardıkları psikolojik bir kavramdır... haberi okurken küresel ısınmadan ne zaman bahsedecek diye baktım en sonunda anahtar kavramı yerleştirmişler... tarihe şöyle bir bakın yıllarca süren kuraklıklar ve sıcaklıklar olmuş.. o zamanda mı küresel ısınma vardı...
    Cevapla
  • Serdar 8 yıl önce Şikayet Et
    TÖVBE EDIN kiyamet yaklasti
    Cevapla
  • bitlisli 8 yıl önce Şikayet Et
    dünya eski dünya değil
    Cevapla
  • ceren42 8 yıl önce Şikayet Et
    çok basit dünyanın sonu geliyor ..kıyamet yaklaşıyor
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR