Aşıyı reddedenlerin sayısı 23 bini buldu! Bakanlık harekete geçti...

'Aşıların içerisinde alüminyum var' iddiası pek çok ailenin kafasını karıştırdı. Aşı olmayı reddedenlerin sayısı 23 bini bulunca Bakanlık harekete geçti.

ABONE OL
GİRİŞ 09.08.2018 11:22 GÜNCELLEME 09.08.2018 11:27 Yaşam
Aşıyı reddedenlerin sayısı 23 bini buldu! Bakanlık harekete geçti...
Aşıyı reddedenlerin sayısı 23 bini buldu! Bakanlık harekete geçti...

Halk arasında 'Doğru bilinen yanlışlar' arasında aşı olmanın sakıncalı olduğu yönünde ortaya atılan iddialar var. Vatandaşların konu hakkında doğru bir şekilde bilgilendirilmesi gerektiğine dikkat çekmek için Bakanlık, ‘asi.saglik.gov.tr’ adlı internet sitesini kurdu.

EN ETKİLİ VE UCUZ ÖNLEM

Gündelik yaşantı içerisinde hem ucuz hem de etkili sağlık müdahalelerinden biri olan aşılar, yalnızca olan kişiyi korumamakla birlikte çevresindeki bireylere bulaşmasını da engeller. Yapılan araştırmalar ile aşılamanın kesintiye uğraması durumunda, senede aşı ile yok edilebilir çocuk hastalıklarından kaynaklanan 14 bin 296 ölüm ortaya çıkabileceği hesaplandı.

Yeni doğan her bebeğin aşı takvimine uygun olarak Boğmaca, Difteri, Tetanoz, Kızamık, Kızamıkçık, Kabakulak, Tüberküloz, Poliomyelit (çocuk felci), Hepatit-B, Hepatit A, Suçiçeği, Hemofilus Influenza Tip B Menenjiti ile zatüre aşıları ücretsiz bir şekilde sağlık kuruluşlarında uygulanıyor. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR