Mersin'de zehirli balık yakalandı!

Pasifik ve Hint Okyanusu'ndaki mercan kayalıklarında yaşayan zehirli aslan balığı, Mersin'in Erdemli ilçesinde bir balıkçının ağlarına takıldı. İşte, haberin ayrıntıları...

ABONE OL
GİRİŞ 14.03.2019 12:25 GÜNCELLEME 14.03.2019 12:29 Yaşam
Mersin'de zehirli balık yakalandı!
Mersin'de zehirli balık yakalandı!

Küresel ısınmalardan dolayı meydana gelen çevresel sorunlar, balıkların yaşam alanlarının değişmesine neden oldu. Genellikle Pasifik ve Hint Okyanusu'nda bulunan aslan balığı, yaşam ortamının aksine Mersin'in Erdemli ilçesinde bir balıkçının ağlarına takıldı.

Zehirli aslan balığı

Uzmanlar, son dönemde Akdeniz'de artış gösteren bu tür ile ilgili, karşılaşanların dikenlerine dokunmaması gerektiği uyarısında bulundu. 

Aslan balığı

Balıkçı Bilal Çoban, ağlarına takılan balık ile ilgili internet üzerinden araştırma yapınca balığın zehirli olduğu ortaya çıktı. Çoban, İlçe Tarım Müdürlüğü'ne durumu bildirerek balığı teslim etti. 30 yıllık balıkçılık hayatında ilk kez böyle bir balığa rastladığını söyleyen Çoban, "Avdan döndüğümüzde ağlarımızı temizlerken farklı bir balık gördük. Araştırma yaptık ve bu balığın zehirli aslan balığı olduğunu öğrendik. mersin'de uzun süredir gözükmeyen bu balık, ilk defa benim ağıma takıldı" dedi.

Enstitüsü Balık Biyolojisi Uzmanı Dr.Meltem

Konu ile ilgili açıklama yapan Ortadoğu Teknik Üniversitesi Deniz Bilimleri Enstitüsü Balık Biyolojisi Uzmanı Dr. Meltem Ok, "Bu balık türü normalde kıyılarımızda yaşamıyor. Son zamanlarda Ege denizinden sonra Akdeniz kıyılarında da görülmeye başlandı. Dikenleri zehirli olduğu için çok dikkatli olunmalı. Dikenlerin batması halinde hemen hastaneye başvurulması gerekiyor. Bu balık türü genellikle kayalık bölgelerde yaşıyor. Amatör balıkçıların ve vatandaşlarımızın kayalık bölgelerde dikkatli olması gerekiyor. Bu balığın doğal yayılım alanı Pasifik. Bu bağlamda Özellikle Amerika'nın güney sahilinde ve Karayipler'de de büyük bir sorun olan Aslan Balığı'nın tüketimi konusunda çalışmalar yapılıyor" dedi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR