Rüyada mücevher görmek ne demektir? Rüyada mücevher takmak hayırlı mıdır?

Rüyada mücevher görmek bolluk ve berekete işaret eder. Rüyasında mücevher ve değerli ziynet eşyaları gören kişinin hem eğitim hayatında hem de iş hayatında başarılı olacağına yorumlanır. Ancak rüyayı kimin nasıl gördüğü göz önünde bulundurularak detaylı tabir edilmesi gerekmektedir. Peki rüyada mücevher bulmak neye işaret eder?

ABONE OL
GİRİŞ 13.12.2022 09:50 GÜNCELLEME 13.12.2022 09:50 DİNİ BİLGİLER
Rüyada mücevher görmek ne demektir? Rüyada mücevher takmak hayırlı mıdır?
Rüyada mücevher görmek ne demektir? Rüyada mücevher takmak hayırlı mıdır?

Rüyada mücevher ve değerli ziynet eşyaları görmek büyük şans ve kısmet demektir. Bereket ve rızık kapılarının sonuna kadar açılacağı güzel günlere işaret eder. Hem bol helal para elde etmeye hem de parayı huzurlu ve güzel günlerde harcamaya işaret eder. Özellikle bu zamana kadar huzursuz ve sıkıntılı günler geçirenlerin böyle bir rüya görmesini sıkıntılarının çok yakında sona ereceğine yorumlanır. Rüya sahibinin yaşam kalitesinin bir anda yükseleceğine; kişinin rahat ve bolluk içinde bir ömür geçireceğine işaret edilir.  Ancak mücevher birçok değerli eşyayı içine aldığı için görülen şeylerin tek tek yorumlanması doğru olacaktır. 

Rüyada Mücevher Görmek

Rüyada elmas, altın, gümüş, inci gibi değerli ziynet eşyalarını bir arada gören kişinin kısmetinin açılacağına, bereketli ve huzurlu günler yaşayacağına işaret edilmektedir. Sevinçli ve mutlu haberlerin yakın zamanda geleceğine ve bu haberlerle rüya sahibinin hayatında olumlu gelişmelere vesile olacağına yorumlanır. Rüyasında gümüş görmek, ömrün uzayacağına, rüya sahibinin çevresinde hasta var ise iyileşeceğine, rızkının çoğalacağına işaret eder. Rüyada inci görmek, ilim ve bilgini artacağına, mevki sahibi olacağına işaret edilir. Rüyada inci gören kişi bekarsa yakın zamanda karşısına hayırlı kısmetlerin çıkacağına yorumlanmaktadır. Rüyada elmas görmek, rüya sahibinin sıkıntılar karşısındaki vakur duruşuna ve sorunların üzerinden gelebildiğine işarete edilir. Rüya sahibinin iş hayatında başarılar elde edeceğine ve adım adım yüksek makamlara ulaşacağına delalet etmektedir. Rüyada elmas görmek, kibirli ve küstah bir kadına yorumlanmaktadır. 

Rüyada Mücevher Satın Almak

Rüyada mücevher görmek, bol para ve mala işaret etmektedir. Rüyasında mücevher satın aldığını görmek ise yakın zamanda mal mülk sahibi olmaya ve bol helal paraya yorumlanmaktadır. Evli bir kimse rüyasında mücevher satın alıyorsa yakın zamanda hayırlı bir evlada sahip olacağına ve çocuklarından hayır göreceğine işaret edilir. 

Rüyada Mücevher Satmak

Rüyada mücevher satmak, mücevher satın almamın tam tersi şeklinde yorumlanır. Maddi kayıpların olacağına, rüya sahibinin parasal sorunlar ve sıkıntılarla karşılaşacağına işaret edilir. Zamanında içine bulunduğu bolluğun artık olmayacağına ve bu durum rüya sahibinin sıkıntılı günler geçireceğine yorumlanır. 

Rüyada Mücevher Takmak

Rüyasında mücevher taktığını gören kişi, iş hayatında bir anda yükselmeye başlayacağına, en yetkili kişi olacağına ve rüya sahibinin altında birçok kişinin çalışacağına işaret edilir. Rüyasında mücevher taktığını gören kişinin çok çalışkan ve azimli bir kimse olduğu, pes etmeden ve yılmadan mücadele etmesine yorumlanır. Eğitim ve kariyer hayatında çalışmaları sayesinde başarıya ulaşacağına delalet edilir. 

Rüyada Mücevher Bulmak

Rüyasında mücevher bulduğunu gören kişi, yakın zamanda bir yerden gelen para ile rüya sahibinin maddi olarak rahatlayacağına işaret edilmektedir. Rüya sahibinin kendisini yormasına ve çok fazla çalışmasına gerek kalmadan eline çok fazla para geçeceğine yorumlanır. 

Rüyada Mücevher Çalmak

Rüya sahibinin Allah’ın emir ve yasaklarına karşı işler içine gireceğine, çekinmeden ve korkmadan büyük günahların içine gireceğine işaret edilir. Ayrıca rüya sahibi helal olmayan ve hak etmediği paralar elde ederek harama bulaşacağına yorumlanmaktadır. 

Rüyada Evde Mücevher Görmek

Rüyasında evinde mücevherlerin ve değerli ziynet eşyalarının olduğunu görmek, o evde bereketin ve huzurun olacağına, hasta varsa yakın zamanda iyileşeceğine, yaşlı kimse varsa ömrünün uzun olacağına işret edilir. Kim evinin masasında mücevher görürse o evde bol helal rızıkların olacağı, bereketin eksik olmayacağına ve maddi manevi sıkıntı çekilmeyeceğine yorumlanmaktadır. 

Alimlerin Yorumlarına Göre Rüyada Mücevher Görmek

Seyyid Süleyman: Rüyada mücevher görmek; güzel, olgun ve zengin kadınlarla yorumlanır. Çok sayıda mücevher, hesapsız mal demektir.

Molla Cami: Rüyada mücevher görmek, doktora, bilgine, rütbeye, rahatlığa, geçime, fayda ve menfaata işarettir.

Cafer-i Sadık: Biriktirilmiş mal, meşhur ilim, tanınmış evlat, güzel ve namuslu eş, faydalı kelam, hayır, bereket, ve iyi fiiller. Rüya sahibi günahkarlardan ise, mücevher rüyası pişmanlığa delalet eder. Rüyasında bir mücevhere kıymet biçtiğini gören, evlenir. Sahip olduğu mücevherleri halka dağıttığını gören, hakkın emir ve yasaklarını duyurur.