YTB'den Almanya'da Türklerin oluşturduğu 'Sadaka Dolabı'na 3 tonluk gıda yardımı

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB), Almanya'nın Baden-Württemberg eyaletinde yer alan Kirchheim unter Teck kentinde Türk vatandaşlarının oluşturduğu “Sadaka dolabına” 3 tonluk gıda yardımı yaptı.

ABONE OL
GİRİŞ 06.05.2020 14:42 GÜNCELLEME 06.05.2020 14:42 YAŞAM
YTB'den Almanya'da Türklerin oluşturduğu 'Sadaka Dolabı'na 3 tonluk gıda yardımı
YTB'den Almanya'da Türklerin oluşturduğu 'Sadaka Dolabı'na 3 tonluk gıda yardımı

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) başlattığı “Diaspora Covid-19 Destek ve İşbirliği Programı” ile yurt dışındaki Türk vatandaşları ve onların kurmuş oldukları STK’lar tarafından yapılan yardım kampanyalarını desteklemeye devam ediyor. Yurt dışında yaşayan vatandaşlar ve Türk STK’lar Yeni Koronavirüs (Covid-19) pandemisine karşı yaşadıkları bölgelerde örnek yardım faaliyetlerine imza atarak ihtiyaç sahibi ailelerin taleplerini karşılıyor. Bunun yanında ise salgından dolayı evlerinden çıkamayan yaşlı vatandaşlara destek oluyor. Maddi ve ayni yardımların yanı sıra oluşturulan destek hatlarında da vatandaşların soruları yanıtlanıyor.

 

Almanya'nın Baden-Württemberg eyaletinde yer alan Kirchheim unter Teck kentinde bu kapsamda DİTİB Sultan Ahmet Camii Derneği öncülüğünde ihtiyaç sahipleri için örnek bir proje başlatıldı. Caminin önüne ihtiyaç sahiplerinin almaları için “Sadaka dolabı” kuruldu. YTB ise kampanyaya destek vererek projeye 3 ton gibi devasa bir gıda yardımında bulundu.

 

Projenin organizatörlerinden Habip Aydın, koronavirüs dolayısıyla mağdur olan aileler için "sadaka taşı"ndan esinlenerek "sadaka dolabı" adını verdikleri bir market oluşturduklarını, Ramazan süresince açık kalacak olan marketten ihtiyaç sahiplerinin gelip istedikleri ürünleri alabileceklerini söyledi. Aydın, bu projeye 3 ton gibi devasa bir gıda yardımında bulunan YTB'ye teşekkür etti.

Bunun yanında IGMG Hamm Fatih Sultan Gençlik Merkezi tarafından evlerinden çıkamayan yaşlı vatandaşlara gıda paketi ve maske dağıtımı gerçekleştirildi.

YTB DESTEĞİ İLE DANIŞMA HATTI

YTB desteğiyle Berlin Türk Cemaati tarafından oluşturulan “Corona virüs Danışma Hatta” ile de vatandaşların soruları yanıtlanıyor. Vatandaşların doğru ve güncel bilgiye ulaşması adına kurulan danışma hattına Corana@tgb-berlin.de adresinden ve 004915168590110 nolu WhatsApp hattından erişiliyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR