Rüyada kuyu görmek neye işaret? Rüyada kuyuya taş atmak ne anlama gelir?

Rüyada kuyu görmek, rüya sahibinin etrafında dost gibi görünen ama özünde kıskanç ve kötü kalpli insanların olduğuna işaret edilir. Rüyasında kuyu gören kişinin işlerinin sarpa saracağına ve sıkıntılı günler geçireceğine delalet edilir. Peki rüyada kuyuya düşmek ne demektir?

ABONE OL
GİRİŞ 20.12.2021 09:47 GÜNCELLEME 25.12.2021 17:18 DİNİ BİLGİLER
Rüyada kuyu görmek neye işaret? Rüyada kuyuya taş atmak ne anlama gelir?
Rüyada kuyu görmek neye işaret? Rüyada kuyuya taş atmak ne anlama gelir?

Rüyada kuyu görmek, rüyayı gören kişinin etrafında yalancı dostlarının olduğuna, rüya sahibinin maddi manevi ilerlemesine tahammülü olmayan kıskanç kişilerin var olduğuna işaret etmektedir. Rüya sahibine dost gibi görünen bu kişiler, rüya sahibinin attığı her adımı kıskanarak işlerini bozmak isteyen fesat kimseler olduğuna yorumlanır. Rüya sahibinin çevresindeki kişilere karşı dikkatli olması konusunda uyaran bir rüyadır. Rüyada kuyu görmek, rüyanın nasıl görüldüğü dikkate alınarak yorumlanmalıdır. Rüya sahibinin bazen çevresindeki insanların tehlikeli olduğuna işaret ederken bazen de hayırlı işlere yorumlanır. Bundan dolayı rüyayı kimin ve nasıl gördüğü değerlendirilerek tabir edilmelidir. 

Rüyada Kuyuya Düşmek

Rüyada kuyuya düştüğünü gören kişi, üzüntü ve kederli günlerin kapıda olduğuna, maddi manevi sıkıntılı zamanlar yaşayacağına yorumlanır. Rüyada kuyuya düşmek, rüya sahibinin sıkıntılı bir işin içinde kendini bulacağına ve bundan dolayı zor ve yıpratıcı günler geçireceğine işaret edilir. Rüya sahibinin hayatının allak bullak olacağına ve dert sahibi olacağına ve iş hayatında da başarısızlıkla karşılaşacağına işaret edilmektedir.

Rüyada Kuyudan Su İçmek

Rüyasında kuyu suyu içmek pek hayra işaret değildir. Rüya sahibinin maddi zorluklar yaşayarak sıkıntılı günler geçireceğine yorumlanır. Rüyasında kuyu suyu içen kişinin sağlık sorunları yaşayacağına işaret edilir. Ayrıca hak yolundan ayrılarak haram helal gözetmeksizin para kazanmaya çalışan kişiye delalet etmektedir.

Rüyada Kuyuya Düşen Birini Görmek

Rüyasında kendini değil de bir başkasını kuyuya düşerken görmek, rüya sahibinin çevresindeki bir kimsenin sıkıntılar içine düşeceğine ve o kişinin maddi manevi sıkıntılı günler yaşayacağına işaret edilir. 

Rüyada Kuyuya Taş Atmak

Rüyaya kuyuya düşmek, sorunlarla ve sıkıntılı günlerle maruz kalmaya yorumlanırken, rüyada kuyuya taş attığını görmek ise rüya sahibinin karşılaşabileceği sıkıntılara karşı tedbirli ve dikkatli davrandığına işaret edilmektedir. Rüyayı gören kişinin temkinli tutumu sayesinde birçok riskli durumdan karlı çıkacağı ve işlerinin rast gideceğine yorumlanmaktadır. 

Rüyada Kuyudan Çıkmak

Rüyasında kuyudan çıktığını gören kişi rüya sahibinin karşılaşacağı sorunlarla mücadele edeceğine işaret etmektedir. Rüya kuyudan çıktığını gören kimsenin güçlü bir karakteri olduğuna ve zorlukla karşı direndiğine işaret edilmektedir. 

Alimlerin Görüşlerine Göre Rüyada Kuyu Görmek

Molla Cami: Rüyada görülen kuyu, hileye ve birini aldatmaya işarettir. Bundan dolayı bir kimse rüyada bir adam için kuyu kazdığını görse o adama hile eder. Kuyu kazan kimse kuyuya kendisinin girdiğini görse başkasına yapacağı hile kendisine. döner. Bir kimse rüyada kuyuya girdiğini ve oradan gökyüzünü görmediğini görse o kimseye hırsızlar gelir ve eşyalarını çalarlar.

Seyyid Süleyman: Kuyu; kadınla, suyu kadının malı ile tabir olunur. Kovası ise, bir erkekle yorumlanır. Rüyada kuyudan su içtiğini gören, karısı sayesinde mal sahibi olur. Kuyunun suyunun taşması; kadının iyiliğine, malının telef olmasına işarettir. 

Nablusi: Rüyada görülen kuyu, hileye ve birini aldatmaya delalet eder. Bundan dolayı bir kimse rüyada bir adam için kuyu kazdığını görse o adama hile eder. Kuyu kazan kimse kuyuya kend isinin girdiğini görse başkasına yapacağı hile kendisine döner.Bir kimse rüyada kuyuya girdiğini ve oradan gökyüzünü görmediğini görse o kimseye hırsızlar gelir ve eşyalarını çalarlar. Rüyayı gören yolcu ise yolu kesilir.