2020 Babalar günü ne zaman? Haziran'ın kaçıncı haftası babalar günü?

İlk kez Amerika'da kutlanmaya başlayan Babalar günü, her yıl Haziran ayının üçüncü haftası kutlanmaktadır. 1910 yılında tıpkı anneler günü gibi babalar günün de kutlanmasını isteyen çocukların girişimleriyle başlayan babalar günü, 1972 yılı itibariyle resmi olarak kutlanmaktadır. Peki 2020 yılında babalar günü hangi gün kutlanacak? İşte 2020 babalar günü tarihi ve hediye önerileri...

ABONE OL
GİRİŞ 18.06.2020 10:44 GÜNCELLEME 18.06.2020 10:44 YAŞAM
2020 Babalar günü ne zaman? Haziran'ın kaçıncı haftası babalar günü?
2020 Babalar günü ne zaman? Haziran'ın kaçıncı haftası babalar günü?

Her yıl Haziran ayında kutlanan babalar günü, ilk kez 1910 yılında Amerika’da kutlanmaya başlanmıştır. Annesini kaybeden ve babaları tarafından büyütülen 6 kardeşin girişimleriyle babalarının doğum günü olan 5 Haziran’da kutlanmaya başlanan babalar günü, tıpkı anneler gününde olduğu gibi büyük bir ehemmiyetle kutlanmasını istemişler ve çalışmalarda bulunmuşlardır. 

 

Babalar Gününü, babasının doğum günü olan 5 Haziran’da kutlanması için harekete geçen Dodd’un tüm çabalarına rağmen aksaklıklar nedeniyle Haziran’ın ilerleyen günlerinde resmi olarak kutlanmaya devam etmiştir. Babasının kendisi ve kardeşleri üzerindeki emeklerini herkese göstermek isteyen Dodd’un girişimleriyle Babalar Günü günümüzde de büyük bir özveriyle kutlanmaktadır.

2020 BABALAR GÜNÜ NE ZAMAN?

 

Haziran’ın 3. pazar günü kutlanan Babalar Günü, 2020 yılında 21 Haziran Pazar günü kutlanacaktır. 

BABALAR GÜNÜ NE ZAMAN KUTLANMAYA BAŞLANDI?

Amerika’da resmi olarak ilk kez 19 Haziran 1910 yılında kutlanmaya başlanan Babalar günü, annelerini iç savaşta kaybetmiş ve babalarıyla yaşayan çocukların girişimleriyle babalar günü kutlanmaya başlanmıştır. Babalarının üzerlerindeki emekleri ve merhameti tıpkı anneler gününde kutladığı gibi babalar gününde kutlamak isteyen kardeşlerin çabaları sonucu her yıl Haziran’ın 3 haftası kutlanmaktadır. 

1910 yılında kutlanmaya başlanan babalar günü, 1972 yılında resmi tatil ilan edilerek yasal olarak kutlanmaya başlanmıştır. 

BABALAR GÜNÜ İÇİN HEDİYE ÖNERİLERİ

Babalar günü gibi özel bir günde babasına olan minnet ve saygısını aldığı hediyelerle ifade etmek isteyen çocuklar babalarına maddi değerini göz önünde bulundurmaksızın babalarını en güzel şekilde ifade eden hediye arayışında. Babalarını en iyi kendileri tanıyan evlatlar babalarının zevklerine göre hediyeler araştırarak babalarını mutlu edebilir. 

Birçok marka ve küçük çaptaki dükkanların babalar gününe özel indirimlerinden istifade ederek babalara uygun cüzdan, kalem, ayakkabı, saat, şapka, gömlek gibi hediyeler alınabilir.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR