Afyon kebabı nasıl yapılır? Yoğurtlu Afyon kebabı için malzemeler nelerdir?

Anadolu, her bir bölgesiyle eşsiz lezzetlere sahiptir. Türk mutfağının en vazgeçilmez lezzeti ise her şehirde farklı yorumlarla yapılan kebaplarıdır. Afyonkarahisar bölgesinde ise kuşbaşı et ve yoğurtla hazırlanan Afyon kebabı yer almaktadır. Doyurucu ve lezzetli olmasıyla herkesin severek tükettiği Afyon kebabını yapmak için gerekli olan en temel malzeme et ve kebaplık pidedir. İşte Afyon kebabının hazırlanışı...

ABONE OL
GİRİŞ 25.02.2021 17:49 GÜNCELLEME 25.02.2021 17:49 YAŞAM
Afyon kebabı nasıl yapılır? Yoğurtlu Afyon kebabı için malzemeler nelerdir?
Afyon kebabı nasıl yapılır? Yoğurtlu Afyon kebabı için malzemeler nelerdir?

Afyonkarahisar’ın meşhur kebabı Afyon Kebabı Türk mutfak kültürünün en sevilen lezzetleri arasında yer almaktadır. Ülkemizin her bölgesinde eşsiz lezzetlere sahiptir. Afyon ise kaymağı, böreği ve kebabı ile meşhurdur. Etin yavaş yavaş pişirilerek hazırlandığı Afyon kebabı, sos ve mevsim sebzeleriyle sunularak tüketilmektedir. Afyon kebabının lezzetli ve doyurucu olmasıyla birlikte özellikle etini pişirirken dikkatli ve sabırlı olunmalıdır. Dana etinin kendi suyu ve yağıyla 7-8 saat kavrulmasıyla hazırlanan kebap herhangi bir katkı maddesi olmadığından besin değerleri bakımından da oldukça zengindir.

AFYON KEBABI NASIL HAZIRLANIR?

Malzemeler:

500 gr dana kuşbaşı
Kebaplık pide
Tereyağı
Domates 
Biber
Yoğurt 
Baharat 
Domates sosu

Hazırlanışı: 

Dana kuşbaşı baharatları eklendikten sonra kendi yağı ve suyunda hiçbir katkı maddesi eklemeden 7-8 saat pişirilir. Etler piştikten sonra domates sosu hazırlanır. Odun ateşinde pişen kebaplık pideler dilim dilim kesilerek tabağa sıralanır. Tabağa sıralanan pidelerin üzerine ise dana etleri konur ve etlerin yanına domates, biber ve doğal yoğurt eklenir. Son olarak da domates sosu ve eritilen tereyağı eklenerek servis edilebilir. 

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 2
  • iskender 3 yıl önce Şikayet Et
    Benim kebabıma ne çok benziyo
    Cevapla
  • Adsa 3 yıl önce Şikayet Et
    7-8 saat et pisirilir dogru mu
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR