Video7 dünyanın en acayip haberlerini sizler için derledi.

Spiker: Hülya TAŞ

Kurgu: Yunus Emre YEŞİL

Kameraman: Mehmet CEBECİ


Maymunlar muza bayılır. Bunu hepimizi biliyoruz. Ama muzu bu kadar titizlikle soyarak, sadece kabuğunu değil, içindeki lifleri tek tek ayıklayarak yiyen takıntılı bu maymunu ilk kez görüyoruz.

İran’da ATM’den para çekmeye giden bir vatandaş. Daha parayı çekmeden etrafından petrol fışkırıyor. Nasip mi nasipsizlik mi siz karar verin!

Siz sosyal her şeyden habersiz olan çocuklarını doyumsuz şekilde yetiştirilen ebeveynlerin tuhaf sosyal medya paylaşımlarına aldırış etmeyin. Çocuklar halen teyzelerinin aldığı basit bir bisikletle dünyanın en mutlu anlarını yaşayabiliyorlar.

Bukalemun, bir peygamber devesini gözüne kestirmiş, son hamlesini yapıyor ama peygamberdevesi çok iri ve dişli rakip çıkıyor. Önce bukalemunun çenesini kavrıyor, ağzını işlemez hale getiriyor ardından da afiyetle yiyor. Ava giderken avlanmak bu olsa gerek…

Her hayvan besleyenin hayvan sever olmadığının kanıtını izliyoruz. Brezilya'da bir kadın, kaza geçirip ön ayaklarını kaybeden köpeğini sokağa terk ediyor. Zavallı köpek ise iki ayağının üzerinden sahibinin arkasından bakakalıyor.

Dev iş makinesi operatörleri kimi zaman can sıkıntısından kimi zaman ise yeteneklerinin boyutları göstermek için şovlarını sergileyebiliyor. Bize de izlemek düşüyor, ne de olsa iş makinesi izlemek bizde ata sporu… 

Kuruyan ağaç ömrünü tamamlayınca belediye tarafından kesiliyor. Yere devrildiğinde cam gibi parçalara ayrılması ise ne derece kuruduğunu gösteriyor.

Kimsenin başına gelmesini dilemediğimiz bir görüntü var sırada. Bir kadın tam da kapatılmak üzere olan kaputun altına elini koyuyor. Parmakları sıkışan kadında neyse ki kalıcı bir hasar oluşmuyor.
ABD’de bir araç sahibi, çarptığı motosiklet kaputa sıkışınca çareyi yoluna motosikletle devam etmekte buluyor.

Bir hayvan yetiştiricisi yere yatırdığı koyunu keser gibi yapıyor. Koyunun kınalı kuzusu ise gücüne bakmadan adamı durdurmak için elinden geleni yapıyor.

Herkes kendi gerçeğini kendi normalini yaşar. Bazıları için koronavirüs nedeniyle markete gidip et almak risklidir, pek de normal değildir. Kimileri için ise yağmurun altında çıplak ayaklarla çamurun içinde saatlerce bir kilo et için beklemek hayatın en değişmez gerçeğidir.

Özbek minik kız, annesinin sorduğu dini sorulara verdiği kusursuz cevaplarla izleyenlere “41 kere maşallah” dedirtti.

Her gün oturup dinlememiz gerek bir video var sırada.  İlmiyle yaşadığı ana ve yıllar sonrasına ışık tutan yaşantısıyla gerçek bir rol model olan İslam alimi Mehmet Zait Kotku almak isteyene, nasibini arayana adeta hayatın ve mutluluğun sırrını veriyor. 

Yorumlar 3 Yorum Var
  • Hamit 26.06.2020 23:36
    Sayın haber7 size toplumumuzu hayra teşvik için tesettürlü hanım spiker olmasını rica ederim
  • effe 26.06.2020 21:30
    maşallah çpk guzel seçmeler ile hzrlamılsınız Allah razı olsun
  • Münür ÖCAL 26.06.2020 21:28
    HAYVANLARI iyi tanı keçiye koyun deme olmazmı.Koyunu kırkıyor