Ayasofya’nın Gli’si ayrı odada bakım görecek

Ayasofya Camii'nin 16 yıldır müdavimi olan sevimli kedi Gli'den kötü bir haber geldi. Yerli ve yabancı turistlerin ilgi gösterdiği Gli'nin sağlık durumunun kötüye gittiği, bu nedenle ayrı bir odada bakılacağı öğrenildi.

ABONE OL
GİRİŞ 20.09.2020 16:10 GÜNCELLEME 20.09.2020 16:10 YAŞAM
Ayasofya’nın Gli’si ayrı odada bakım görecek
Ayasofya’nın Gli’si ayrı odada bakım görecek

Ayasofya'nın ibadete açılmasıyla birlikte tam 16 yıldır burada yaşayan kedi Gli, ziyarete gelenlerden büyük ilgi görmeye başlamıştı. Gli'nin Instagram hesabından yapılan paylaşımda kedinin insan yaşıyla 81 yaşında olduğu ve kendisine gösterilen yoğun ilgiden rahatsız olduğu belirtilmişti.

 

Son olarak Şehit Anaları Derneği Basın Sözcüsü Beyza Tufan, sosyal medya hesabından Gli'nin durumuna ilişkin bilgi verdi. Gli'nin sağlık durumunun kötü olduğunu belirten Tufan şunları aktardı: "Korktuğumuz oldu. 2 gün önce Ayasofya’ya gittiğimde görevlilere Gli’yi sordum, veterinerde olduğunu söylediler, bi sıkıntı olduğunu anladım. Maalesef Gli çok hastaymış ve artık kalabalıktan uzak bir odada yaşaması gerekiyormuş. Geçmiş olsun Gli, senin için çok üzgünüm. Bilmeyenler için Gli Ayasofya’nın sembolü olmuş meşhur kedisi. Orda doğup büyüdü, 16 senedir Ayasofya’da yaşıyor. Ayasofya onun evi... Turistlerin ve ziyaretçilerin ilgi odağı, gözbebeği. Ama artık sağlığı el vermediği için ayrı bir odada bakılacakmış."

 

YORUMLAR 3
  • Egeliden 3 yıl önce Şikayet Et
    Kediler o kadar elle okşanmaya mıncıklamaya gelmezdi...Camii açıldığında aynı anda pek çok el vardı Gli'nin üzerinde bu doğru değildi...Ama Ayasofya nöbetini tuttu getirdi Cami olarak ehline teslim etti görevini yaptı Gli...Öldüğünde inşallah Cennetin kedilerinden olur bu sevimli.....
    Cevapla
  • wdw 3 yıl önce Şikayet Et
    güzel omui
    Cevapla
  • :((( 3 yıl önce Şikayet Et
    16 yaşında eh bi zahmet yani yaşlanmış bayağı
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR