2020 Mevlid Kandili ne zaman Ekim ayının kaçında? Mevlid Kandili önemi ve faziletleri...

Peygamber Efendimiz (s.a.s) doğduğu gün olan Rebiülevvel ayının 12. gecesi tüm İslam aleminde Mevlid Kandili olarak idrak edilmektedir. İslam alimlerinin naklettiklerine göre Mevlid Kandili, dua ederek, namaz kılarak, oruç tutarak ve Kuran-ı Kerim okuyarak geçirilmesi tavsiye edilmektedir. Peki 2020 Mevlid Kandili ne zaman? İşte Mevlid Kandilinin önemi ve failetleri...

ABONE OL
GİRİŞ 19.10.2020 09:56 GÜNCELLEME 19.10.2020 09:57 YAŞAM
2020 Mevlid Kandili ne zaman Ekim ayının kaçında? Mevlid Kandili önemi ve faziletleri...
2020 Mevlid Kandili ne zaman Ekim ayının kaçında? Mevlid Kandili önemi ve faziletleri...

Peygamber Efendimiz (s.a.s)’ın doğduğu gece olan Rebüilevvel ayının 12. günü, yüzyıllardır devam eden bir gelenekle Mevlid Kandili olarak kutlanmaktadır. Tüm İslam coğrafyalarında ibadet ve ikramlarla idrak edilen Mevlid Kandili gündüzden başlanarak gece gün doğumuna kadar devam etmektedir. Mevlid, kelime anlamı olarak ‘doğum yeri ve zamanı’ anlamına gelmektedir. Peygamber Efendimiz (s.a.s)’in doğması münasebetiyle yapılan ibadet ve törenlerin geneline ‘Mevlid Kandili’ denmektedir. Hicri takvim ve miladi takvim arasındaki gün farkı nedeniyle farklı zamana denk gelen Mevlid kandili 2020 yılında Ekim ayının son haftasına denk gelmektedir. 

 

 

HZ. MUHAMMED (S.A.S) NE ZAMAN DOĞDU?

İslam Peygamberi Hz. Muhammed (s.a.s), İslam tarihçilerine göre Habeşistan’ın Yemen valisi Ebrehe’nin Kabe’yi yıkmak için sefere çıktığı ve Kabe’ye saldırdığı ve Fil Vakası olarak tarihe geçtiği 571 yılında doğduğu savunulmaktadır. Rebiülevvel ayının 12. Gecesi dünyaya gelen Peygamber Efendimiz (s.a.s), hicri ve miladi takvimde gün farkı olması nedeniyle miladi takvime göre her yıl öne gelerek idrek edilmeye devam etmektedir. 

 

 

MEVLİD KANDİLİ ÖNEMİ VE FAZİLETLERİ

Müslümanların çok özel bir gece olarak gördükleri Mevlid Kandili, Kuran-ı Kerim okumaları, nafile ve şükür namazları ve oruç tutarak idrak edilmeye özen gösterilir. İslam alimlerinin tavsiyelerine göre Mevlid kandili günü ve gecesi dua ve salavatlarla geçirilmesi önerilir. Alemlere rahmet olarak gelen Peygamber Efendimiz (s.a.s), insanlığa İslam dinini öğreterek doğru yolu gösterdiği için doğduğu gün büyük bir ehemmiyet ve hürmetle yad edilmektedir. Sünnet olan pazartesi günü oruçları ise Peygamberimiz (s.a.s)’in doğduğu ve vahiy gelmeye başladığı için çok kıymetli görülmektedir. 

2020 MEVLİD KANDİLİ NE ZAMAN?

Hicri takvim ve miladi takvim arasındaki gün farkından dolayı hicri takvime göre olan dini bayram ve dini günler miladi takvime göre her yıl farklılık göstermektedir. Mevlid Kandili 2020 yılında 28 Ekim Çarşamba gününe denk gelmektedir.

YORUMLAR 1
  • Ali 3 yıl önce Şikayet Et
    Diyanet takvimi değil hicri takvime göre denecek..
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR