Deprem çantası nasıl hazırlanır? Deprem çantası malzemeleri...

Afet ve acil durumlara karşı hazır olması gereken deprem çantası, ilk yardım ekiplerinin olay yerine gelene kadar kişinin temel ihtiyaçlarını karşıladığı için hayati öneme sahiptir. Peki deprem çantası nasıl hazırlanmalıdır? İşte deprem çantasında olması gereken malzemeler...

ABONE OL
GİRİŞ 02.11.2020 08:42 GÜNCELLEME 02.11.2020 08:43 YAŞAM
Deprem çantası nasıl hazırlanır? Deprem çantası malzemeleri...
Deprem çantası nasıl hazırlanır? Deprem çantası malzemeleri...

Afet sonrasında temel ihtiyaçların karşılanması için hazırlanan deprem ve acil durum çantaları, kişilerin beslenme ve ısına gibi zaruri ihtiyaçlarını kısmi olarak karşılayabilmesi için hazırlanmaktadır. Deprem sonrası ilk yarım ekiplerinin olay yerine ulaşana kadar mağdur vatandaşların hayatta kalmalarına yardımcı olmaktadır. Deprem ve acil durum çantaları hazırlarken en zaruri ihtiyaçların eklenmesine ve çantanın çabucak ulaşılacak bir yere konulmasına dikkat etmek gerekmektedir. Uzmanların uyarılarına göre, afet sonrası ilk 72 saatin çok mühim olduğu bundan dolayı 72 saat acil ihtiyaçların karşılanmasına yönelik hazırlanmasına özen gösterilmelidir. 

 

Acil durum ve deprem çantaları sadece evlerde değil, okul, araba, sınıf ve iş yerlerinde olmasının da büyük önem taşıdığı belirtilmektedir. Özellikle sınıflarda çocukların yaralanmalarına ve diğer mağduriyetlerini önlemek için pratik bir çantanın hazırlanması tavsiye edilir. 

 

Türkiye'nin fay hatları nelerdir? Türkiye'de deprem riski olan bölgeler

DEPREM ÇANTASINDA NELER OLMALIDIR?

Basit ve önemsiz bir tavsiye gibi görünen deprem çantası uzun süre enkaz altında kalan kişilerin beslenme ve ısınma ihtiyaçlarının karşıladığı, yaraların tedavi edilmesinde hayati öneme sahip olduğu görülmektedir. Deprem çantasında neler olması gerekenler:

- Çabuk bozulmayacak yiyecekler (çubuk kraker, kuru meyve, kuru yemiş, konserve gıdalar)

- Su

- Kimlik, pasaport, ehliyet

- Tapu ve sigorta belgeleri

- Diploma

- İç çamaşırı, kazak-hırka, yağmurluk, battaniye

- Sabun, kolonya, diş macunu, diş fırçası

- Peçete,ıslak mendil

- Hijyenikped

- Çakı, düdük

- Makas, el fener

- Şarj aleti, powerbang

- Yara bandı, sargı bezi, gazlı bez, tentürdiyot

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR