Sararmış kapılar nasıl silinir? Sararmış beyaz kapıları temizlemenin püf noktaları...

Kapılar, gün içinde en çok temas edilen eşyalar olduğundan çok çabuk kirlenmektedir. Özellikle ahşap kapıların temizliği hayli zaman aldığından bazı önemli püf noktalara dikkat edilmesi tavsiye edilmektedir. Peki kirlenen beyaz kapılar nasıl temizlenir? İşte çelik kapıların temizlenmesinde tavsiye edilen püf noktalar...

ABONE OL
GİRİŞ 24.05.2021 08:42 GÜNCELLEME 23.06.2021 08:56 YAŞAM
Sararmış kapılar nasıl silinir? Sararmış beyaz kapıları temizlemenin püf noktaları...
Sararmış kapılar nasıl silinir? Sararmış beyaz kapıları temizlemenin püf noktaları...

Temizlik yaparken tam olarak istenilen sonucu elde etmek için doğru malzemelerin kullanılmasına dikkat etmek gerekir. Özellikle kapı kolları sürekli kirli ellerle temas halinde olduğundan temizliğine özen gösterilmesi gerekmektedir. Kapıların malzemelerine göre farklı temizlik ürünleri kullanarak temizliğin yapılmasına dikkat edilmelidir. Çok fazla kimyasala maruz kalmadan doğal malzemelerle temizlik gerçekleştirilebilir. 

 

 

Mermer lavabo nasıl temizlenir? Lavabodaki lekeleri bembeyaz yapma yöntemler...

KAPILAR NASIL BEYAZLATILIR?

 

 

Evin temizliğini tamamlamak için kapıların doğru şekilde temizlenmesi gerekmektedir. Özellikle ahşap beyaz kapılar çok fazla kirlendiği için sürekli temiz tutulmasına dikkat edilmelidir. Kapıların doğal yöntemler dışında sünger ve deterjan yardımıyla yavaşça çitileyerek temizlenmesi tavsiye edilir. Kapıların temizleme yöntemleri şöyledir:

Klozet nasıl temizlenir? Adım adım sararan klozet temizleme yöntemleri...


1- Ahşap Kapılar Nasıl Temizlenir?

Ahşap kapılar, çok fazla leke tuttuğundan dolayı sürekli olarak temizlenmesi, toz alınması gerekir. Boyalarını sökmeden ya da soldurmadan temizlemek içinse ahşap temizleyici ile temizlenmesi tavsiye edilir. Bir kova suyun içerisine 1-2 kapak ahşap temizleyicisi ekleyerek temizlenebilir. Bunun dışında sirkeli su ile de kapılardaki lekeler çabucak çıkarılmasına yardımcı olmaktadır. 

Çamaşır suyu lekesi kıyafetlerden nasıl çıkar? Çamaşır lekesini çıkarma yöntemleri...

2- Pimapen Kapılar Nasıl Temizlenir?

Pimapen kapıların üzerindeki lekelerin temizlenmesi için cif gibi krem temizleyicilerin kullanılası gerekir. Çamaşır suyu gibi aşırı kimyasal temizlik malzemeleri plastik yüzeylerin zaman içinde solmasına neden olduğundan kullanılmaması gerekmektedir. Cifle temizledikten sonra da temiz bezlerle birkaç defa durulanması tavsiye edilir. 

Pas lekesi nasıl çıkarılır? Kıyafet ve kumaşlar üzerinden pas lekesi nasıl temizlenir?

3- Çelik Kapı Nasıl Temizlenir?

Çelik kapılar, diğer kapılara göre daha kolay temizlenmektedir. Bir kova suyun içerisine çok az çamaşır suyu ya da sirke ekleyerek kısa sürede temizlenmektedir. Çelik kapılarda paslanma ve iz problemleri olabildiğinden sık sık temizlenmesi gerekmektedir. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR