15 Temmuz Derneği şehit aileleriyle online olarak bayramlaştı

15 Temmuz Derneği Kurban Bayramının 3. gününde Türkiye’nin farklı şehirlerinde ikamet eden şehit aileleriyle online olarak bayramlaştı.

ABONE OL
GİRİŞ 22.07.2021 16:32 GÜNCELLEME 22.07.2021 16:32 YAŞAM
15 Temmuz Derneği şehit aileleriyle online olarak bayramlaştı
15 Temmuz Derneği şehit aileleriyle online olarak bayramlaştı

Programa Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, 15 Temmuz Derneği Başkanı İsmail Hakkı Turunç, Dernek Başkan Vekili Tarık Şebik, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı ve 15 Temmuz Derneği Danışma Kurulu Üyesi Alinur Aktaş, İBB AK Parti Grup Başkan Vekili Mehmet Tevfik Göksu, Derneğin Yönetim Kurulu ve Danışma Kurulu Üyeleri ile şehit aileleri katıldı. Hain darbe girişiminin 5. yıl dönümünün hemen sonrasına gelen bayramlaşmada şehitlerimiz rahmetle ve minnetle yad edildi.

15 Temmuz'u anlattılar: Kurtuluş mücadelesinde bombalanmayan TBMM, o gece bombalandı! 15 Temmuz'u anlattılar: Kurtuluş mücadelesinde bombalanmayan TBMM, o gece bombalandı!


DUYGU YOĞUNLUĞU HEP AYNI

15 Temmuz Derneği Kurban Bayramında Türkiye’nin farklı şehirlerinde ikamet eden şehit aileleriyle buluştu. Online olarak yapılan bayramlaşma programına katılanlar hem büyük bir aile olmanın ve birlikteliğin önemine değindi, hem de 15 Temmuz’da en yakınlarını kaybeden ailelere duygularını aktardı. Şehit aileleri de evlatları, eşleri, anne-babaları ve kardeşleri olmadan geçen bayramların onlar için ne anlama geldiğini ifade ettiler. Bayramlaşma programına katılan Aile eve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık tüm şehit ailelerinin bayramını kutlayarak “Ne kadar bir araya gelirsek gelelim aynı duygu yoğunluğunu yaşayacağım. Bayram günü sizlerle buluşmak çok daha anlamlı. Allah şehitlerimizin makamlarını ali etsin ve gazilerimize şifa versin” dedi.

15 TEMMUZ GECESİ VERİLEN MÜCADELENİN ANLAMINI HERKES BİLİYOR

15 Temmuz Derneği Başkanı İsmail Hakkı Turunç ise 15 Temmuz gecesi verilen mücadelenin ne anlama geldiğini herkesin bildiğini belirterek “O gece hainler başarılı olsaydı sadece ülkemizin değil Bosna’nın, Azerbaycan’ın ve tüm kardeş ülkelerimizin dengesi değişecekti. O gece bizleri sokağa çıkaran 15 Temmuz ruhunu yaşatmamız, öğretmemiz ve anlatmamız gerekiyor. Önümüzde yapacak çok işimiz var ve bunun bilincinde hareket ediyoruz” şeklinde konuştu.

15 TEMMUZU GELECEĞE TAŞIYACAK İŞLER ÜRETMEK İSTİYORUZ

Programın moderasyonunu yapan 15 Temmuz Derneği Başkan Vekili Tarık Şebik, hain darbe girişiminin 5. yıl dönümünde Derneğin yaptığı çalışmaları aktararak “Amacımız büyük bedel ödeyen siz şehit ailelerimiz ve vatanımız için canını ortaya koyan şehitlerimiz için 15 Temmuz’u geleceğe taşıyacak işler üretmek. Bu özel günde bir kez daha acınızı, hasretinizi ve gururunuzu paylaşıyor, aynı ortak paydada buluşan büyük ve güzel bir aile olmanın mutluğunu yaşıyoruz” dedi.

ŞEHİTLERİMİZ OLMADAN GEÇEN 6. KURBAN BAYRAMI

15 Temmuz Derneği Kadın Komisyonu Başkanı ve Şehit İlhan Varank’ın ablası Ayşe Varank Arslantürk, şehitler olmadan 6. Kurban Bayramını yaşadıklarını belirterek “Burukluğumuz devam etse de dünyanın farklı coğrafyalarında yaşananlara baktığımızda 15 Temmuz gecesiyle ilgili gurur duyuyoruz. Birlik ve beraberliğimiz devam ettiği müddetçe kimsenin ülkemize bir şey yapamayacağını biliyoruz. Bu sene 15 Temmuz’un yıl dönümünde farklı kesimlerin ilgisini ve bu destanı sahiplenişini gördüm. Bu beni mutlu etti. İnşallah böyle devam eder” dedi.

GÜZEL BİR AİLEYİZ

Şehit Aydın Çopur’un babası Nurettin Çopur ise Derneğin faaliyetlerinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. 251 Mektup / 15 Temmuz Şehitlerine Mektuplar kitabı için 15 Temmuz Derneği’ne teşekkür eden Nurettin Çopur, TRT yapımı Mahrem Belgeselini herkesin izlemesi gerektiğini, orada anlatılan olayların benzerini kendi oğlunun da yaşadığını anlattı. Şehit Mehmet Şefik Şefkatlioğlu’nun kardeşi Mustafa Şefkatlioğlu, 15 Temmuz gecesi Şanlıurfa’da bulunduğunu, o gece kimse yokken kendini askeri tugayın önünde bulduğunu ve bunu Allah’ın kalplere vahyettiğini söyledi. “Gerçekten güzel bir aileyiz” diyen Mustafa Şefkatlioğlu sözlerini “Vatanımız var olsun” diye bitirdi.

15 TEMMUZ ŞEHİTLERİMİZİN DEMOKRASİ TARİHİMİZDE AYRI BİR YERİ OLACAK

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı ve 15 Temmuz Derneği Danışma Kurulu Üyesi Alinur Aktaş, 15 Temmuz şehitlerinin demokrasi tarihimizde özel bir yeri olduğunu vurgulayarak “O geceyi unutmayacağız, unutturmayacağız. Bunun için Derneğimizin yaptığı tüm faaliyetleri destekliyor ve teşekkür ediyorum” dedi.

BEDELİ ÖDENMEMİŞ ÖZGÜRLÜK YOKTUR

İBB AK Parti Grup Başkan Vekili ve Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Aliya İzzetbegoviç’in “Bedeli ödenmemiş hiçbir özgürlük yoktur” sözünü hatırlatarak ekledi: Bizler de büyük bedeller ödedik. 15 Temmuz gecesi ihanet içerden geldiği için farklı bir acı yaşadık. Sizin gibi bedel ödemiş insanları yürekten kucaklıyorum. Büyük hüzün yaşanız da inşallah cennet müjdesiyle bu hüznünüzün mutluluğa dönüşeceğine inanıyorum.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR