Oğul veren arılar şehri bastı

Denizli'nin Buldan ilçesinde kentin işlek caddesinde bulunan incir ağacında oğul oluşturan bal arıları, başarılı bir operasyonla kovana katıldı.

ABONE OL
GİRİŞ 28.05.2022 13:06 GÜNCELLEME 28.05.2022 13:06 YAŞAM
Oğul veren arılar şehri bastı
Oğul veren arılar şehri bastı

Buldan ilçesinde kovandan ayrılan arı oğulu, Dörteylül Mahallesi Atatürk Caddesi üzerindeki bahçede bulunan incir ağacında yuvalandı.

Kentin en hareketli noktalarından olan yolda yürüyenler, arıların sokma tehlikesi nedeniyle korku dolu anlar yaşadı. Bu durumdan rahatsız olan esnaf ve vatandaşlar, bölgeye en yakın arıcılardan yardım istedi. Bölgeye ihbar üzerine gelen arıcı Hakan Aytekin, iş kıyafetini giyerek, yaklaşık 4 metre uzunluğundaki ağaca merdiveniyle çıktı. Ağaçta oğul veren arılar arıcı Aytekin tarafından kovana alındı.

"ARILAR DOĞANIN EN ÖNEMLİ PARÇASIDIR"

Ana kraliçe arının kovana alınmasıyla tüm arıların kovana gireceğini belirten Denizli Arıcılar Birliği yönetim kurulu üyesi Hakan Aytekin, “Bu tür durumlarda vatandaşlarımız hemen bölgesindeki arıcıları arayıp yardım istesinler. Kesinlikle arılara zarar vermesinler. Onlar doğanın en önemli parçasıdır. Arılar bu durumdayken hiçbir şekilde insanlara zarar vermezler. Kesinlikle tedirgin olmasınlar. Onlar kendileri için ayrı bir koloni oluşturuyorlar. Ailelerine yeni katılan üyeleri için evlerini ağaç dallarına oğul yapıyorlar. Bizde yaptığımız müdahaleyle onlara yeni bir yuva kazandırmış olduk” dedi.

KAYNAK : İHA
ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • Göktürk 1 yıl önce Şikayet Et
    Arıları çok severim zara vermeyin onlara
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR