Bursa'da 15 metrelik böreği yedi para ödülünü kaptı

Bursa'da 7’nci Geleneksel Börek Festivali kapsamında en uzun börek yeme yarışması yapıldı. 10 dakika içinde 15 metre 60 santim börek yiyen Erdem Salman, 3 bin liralık ödülün sahibi oldu.

ABONE OL
GİRİŞ 28.05.2022 15:19 GÜNCELLEME 28.05.2022 15:24 YAŞAM
Bursa'da 15 metrelik böreği yedi para ödülünü kaptı
Bursa'da 15 metrelik böreği yedi para ödülünü kaptı

Bursa’da 2012 yılında yaptığı ‘2023’ metre börek ile adını Guinness Rekorlar Kitabına yazdıran İkizler Börek Sahibi Hasan Acar, Görükle’de bu yıl 7’nci Geleneksel Börek Festivali’ni düzenledi. Festival kapsamında yapılan 30 kişinin katıldığı börek yeme yarışması, renkli görüntülere sahne oldu. Farklı ülkelerden de vatandaşlarının katıldığı yarışmada 10 dakika içinde 15 metre 60 santim börek yiyen Erdem Salman, 3 bin liralık ödülün sahibi oldu. Yarışmada ikinci ve üçüncü olanlara ise 500'er lira hediye çeki verildi. 

ACAR: REKORU KİMSEYE BIRAKMAYACAĞIZ

Yarışmaya ilginin yoğun olduğunu belirten İkizler Börek Sahibi Hasan Acar "Yarışmayı bu yıl 7'inci kez düzenliyoruz. Yarışmaya dünyanın farklı ülkelerinden 49 kişi katıldı. 10 dakikada 15 metre 60 santim börek yiyen arkadaşımız birinci geldi ve 3 bin liralık ödülün sahibi oldu. 15 metre 60 santim börek 6 kilo börek yapar, birinci olan arkadaşımı tebrik ediyorum. En uzun börek yeme yarışması bizde. Bu rekoru kimseye bırakmayacağız" diye konuştu.

“HEDEFİM BURSA'NIN PLAKASI OLAN 16 METRE BÖREK YEMEKTİ”

Derece alabilmek için 1,5 gündür bir şey yemediğini ifade eden birinci Erdem Salman, "Hedefim Bursa'nın plakası olan 16 metre börek yemekti. Ben 15 metre 60 santim börek yedim. Börekleri yerken çok zorlandım. Birinci geldikten sonra hemen lavaboya koştum. 1,5 gündür hiçbir şey yemiyordum. Bu yarışmaya iyi hazırlandım. Önümüzdeki yıl yarışmaya tekrar katılacağım” dedi.

KAYNAK : DHA
ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 14 TÜMÜ
  • Hasbel Kader 1 yıl önce Şikayet Et
    Börek para ödülünden pahalı, farklı ülkeden katılan derken Suriye, Afganistan.
    Cevapla
  • Ercan 1 yıl önce Şikayet Et
    İsraf haramdır. Allah müsrifleri sevmez. Reklam için harama girilir mi ya hu.
    Cevapla
  • Muhammed Ali 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah hesabini sorar yemisim böyle gelenegi sözde müslüman ülkesiyiz insanlar ac ölüyor afrika yemen suriye yakisirmi bize böyle bir festival utandim
    Cevapla
  • taha 1 yıl önce Şikayet Et
    Seni yemeye zorlayan mı oldu. Sen yeme yiyen kendi hesabını verir. Sana ne.
    Cevapla
  • oğuz 1 yıl önce Şikayet Et
    dostum tamamda afrika ne alaka ya herşeyde afrika diyipduruyorsunuz askeriyedemecburengündekimbilir kaç ton yemek artıyor çöpe gidiyor devlet kurumlarındada öyle sadece türkiyede bak dünyadan bahsetmeyelim ne yapalım şimdi afrikayamı yollayalımbozulmadan herşeyin bi zamanı düzeni vardır afrikadakiler aç iyi ozaman oruc tut hergün kardeş Allah akıl fikir versin sınav dünyasındayız herşeyin sebebi farklı her cografyanın kaderi farklıdır bizdede farklı kötülük musibetler var pkkdan bi sayarım bitmez
    Cevapla
  • börekçi 1 yıl önce Şikayet Et
    o zaman sakın köfte ,pirzola, sucuk hatta tavuk döner bile yeme afrika ,yemende kiler yiyemiyor onlar gibi yaşa çarşı her şeye karşı siz bu kafayla asla huzurlu mutlu olamazsınız
    Cevapla
  • İstanbul-18 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah akıl fikir versin.
    Cevapla
  • hayret edersin 1 yıl önce Şikayet Et
    Güya açlık var demi..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR