Sadakataşı, Tanzanya'da inşa ettiği iki camiyi hizmete açtı

Sadakataşı Derneğince Afrika ülkelerinden Tanzanya'da inşa edilen iki caminin açılışları gerçekleştirildi.

ABONE OL
GİRİŞ 28.05.2022 16:09 GÜNCELLEME 28.05.2022 16:09 YAŞAM
Sadakataşı, Tanzanya'da inşa ettiği iki camiyi hizmete açtı
Sadakataşı, Tanzanya'da inşa ettiği iki camiyi hizmete açtı

Dernekten yapılan açıklamaya göre, Afrika'da kalıcı eser çalışmalarına devam eden Sadakataşı ekibi, Tanzanya'nın Dodoma ve Zanzibar bölgelerinde inşaatı tamamlanan iki camiyi hizmete açtı.

Zanzibar Adası'nda geçen yıl 163 metrekarelik alanda temeli atılan 200 kişi kapasiteli, içinde şadırvan ve güneş paneli bulunan Hatipoğlu1 Camisi, dernek ekibi ve bölge halkının katılımıyla dualarla ibadete açıldı.

Dodoma'da 152 metrekarelik alana projelendirilen 180 kişi kapasiteli, içinde şadırvan ve güneş paneli bulunan Hatipoğlu2 Camisi de Sadakataşı yardım ekibinin katılımıyla ibadete sunuldu.

Tanzanya halkının ibadethane ihtiyacı doğrultusunda yapılan camilerde çocuklara dini eğitim de verilecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Sadakataşı Derneği Genel Başkanı Kemal Özdal, Tanzanya'da bölge halkının en önemli ihtiyaçlarından birisi olan ibadethane eksikliğinin çözümüne katkı sağlamak için projelendirdikleri Hatipoğlu1 ve Hatipoğlu2 camilerinin açılışlarının gerçekleştirildiğini, Afrika genelinde cami açılışlarına yıl içerisinde de devam edeceklerini kaydetti.

KAYNAK : AA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR