İftar menüleri 2023: 3. Gün iftar menüsü

Ramazan ayı boyunca sizlere fikir vermek amaçlı hazırladığımız iftar menüsünde bugün; tel şehriye çorbası, Kayseri yağlaması, közlenmiş kapya biber mezesi ve güllaç tatlısı var.

ABONE OL
GİRİŞ 25.03.2023 18:09 GÜNCELLEME 29.03.2023 12:49 YAŞAM
İftar menüleri 2023: 3. Gün iftar menüsü
İftar menüleri 2023: 3. Gün iftar menüsü

Ramazan ayına özel hazırladığımız iftar menümüzde 3. günündeyiz. Bugün karşınıza geleneksel bir iftar menüsüyle çıkıyoruz. Siz de iftara ne pişirsem diye düşünüp fikir arıyorsanız, sizler için hazırladığımız üçüncü gün iftar menüsüne göz atabilirsiniz.

Üçüncü gün iftar menümüzde öncelikle sizi yormayacak, çabucak hazırlanacak bir çorba ile başlıyoruz. Ardından biraz daha fazla emek isteyen ama lezzeti ile tabaklarca yedirecek olan bir ana yemek ve yanına en çok yakışacak olan eşlikçi bir meze ile devam ediyoruz. Ve son olarak da Ramazan denilince akla ilk gelen tatlı ile iftar yemeği menümüzü sonlandırıyoruz.

İşte sizler için hazırladığımız Ramazan ayının üçüncü günü iftar menüsü…

3.GÜN İFTAR MENÜSÜ

  • Tel şehriye çorbası,
  • Kayseri yağlaması,
  • Közlenmiş kapya biber mezesi,
  • Güllaç

TEL ŞEHRİYE ÇORBASI

Tel şehriye çorbası tarifi

İftar menümüze her zaman olduğu gibi sıcak bir çorba ile hafif bir başlangıç yapıyoruz. Tel şehriye çorbası annelerimizin yaptığı klasik ama en lezzetli çorbalardan bir tanesidir. Hızlı ve pratik bir çorba tarifi arıyorsanız tam size göre.

Anne eli değmiş gibi: Tel şehriye çorbası tarifi

KAYSERİ YAĞLAMASI

Kayseri yağlaması tarifi

Ramazanın 3. günü iftar menümüzde bu sefer Kayseri’ye gidiyoruz. Lezzetiyle bizi kendine âşık edecek olan Kayseri yağlaması yapıyoruz. Hamur yoğurup mayalandırmaya vakti olmayanlar için ise tarifin içerisinde en basit alternatif yolu bulunmaktadır.

Yöresel bir lezzet: Kayseri yağlaması tarifi

KÖZLENMİŞ KAPYA BİBER MEZESİ

Közlenmiş kapya biber mezesi tarifi

Kayseri yağlamasının yanına belki de en çok yakışacak eşlikçi ile devam ediyoruz. Lezzetli ve farklı bir yardımcı yemek arıyorsanız közlenmiş kapya biber mezesine bir şans vermelisiniz.

Eşlikçilerin gülü: Közlenmiş kapya biber mezesi tarifi

GÜLLAÇ

Güllaç tarifi

Geleneksel bir iftar menüsünün olmazsa olmaz tatlısı tabi ki güllaç! İftar menümüzü mis gibi gül kokusuyla hafif mi hafif güllaç ile sonlandırıyoruz.

On bir ay gözümüz seni aradı: Klasik güllaç tarifi

Şimdiden afiyet olsun!

Elif Kocalı Haber7.com - SEO İçerik Editörü
Haber 7 - Elif Kocalı

Editör Hakkında

1996 yılında Kocaeli’nde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul Şile'de tamamladı. 2018’de Düzce Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri bölümünden mezun oldu. Kanal7 Medya Grubu’na bağlı Haber7.com bünyesinde ‘SEO Editörü’ unvanıyla görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR