Vizesiz Balkanlar Tatili rotanızı HalalBooking ile belirleyin

Balkan ülkelerini kapsayan birbirinden faklı kültürleri şehirleri keşfe çıkacağınız doyumsuz bir tatile hazır olun. Vizesiz Balkan ülkelerindeki birçok şehrin hem tarihini hem de muhteşem doğasını keşfedebileceğiniz muhteşem bir tatilden bahsediyoruz.

Çıkacağınız bu tatilde Arnavutluk, Bosna-Hersek, Kosova ve Sırbistan gibi ülkeleri keşfederken Osmanlı’nın izlerini sürecek, birçok manastırı, camiyi, medreseleri ve Türk Çarşılarını bir arada gezebileceksiniz. Bu ülkelerin vizesiz seyahat imkanı sayesinde belge toplamak, yasal prosedürlerle uğraşmak, vizenin çıkmasını beklemek ve fazladan masraf yapmak zorunda değilsiniz. Gezelim.com Vizesiz Balkan tatili yapabileceğiniz en gözde rotaları sizler için derledi. Eşsiz Balkanlar tatilini deneyimlemek için HalalBooking’i ziyaret edebilirsiniz.

Mostar Köprüsüyle ünlü Bosna Hersek

Vizesiz gidebileceğiniz ilk durağımız Avrupa’nın incisi Bosna-Hersek.

Kadim medeniyetlere ev sahipliği yapan Saraybosna, Bosna-Hersek’in başkentidir. Avrupa’nın en ilginç kentlerinden biri olarak da kabul edilen kent, doğu ve batı kültürleriyle sentezlenmiş, kültürel açıda büyüleyici bir zenginlik kazanmıştır. Her dinden kültürel ögenin bir arada olduğu ülkede savaş kalıntılarını, müzeleri ve daha birçok kültür mirasını yakından görebilirsiniz. 

Burada Başçarşı’yı, Gazi Hüsrev Bey Camii ve Bilge Kral Aliya İzzetbegoviç’in kabristanını, Mostar’da tarihi Mostar Köprüsü’nü, Srebrenitsa’da Soykırımı Anıtı ve Mezarlığı veya Bihac’da Strbacki Buk şelalelerini keşfederken tüm yiyecekleri helal olan tamamen alkolsüz ve spa sauna ve jakuzi imkalarıyla Pino Nature Hotel’de konaklayabilirsiniz.


Bayanlara özel kapalı havuzu, helal yiyecekleri, tamamen alkolsüz alanlarıyla Malak Regency Hotel’i de tercih edebilirsiniz.

Balkanların göz kamaştıran güzelliği Karadağ

Vizesiz tatil rotamızın şimdiki adresi İstanbul’dan yalnızca 1.5 saatlik uçuş mesafesinde bulunan Karadağ.

Balkanların yükselen yıldızlarından biri olan ve hatta Avrupa’nın yeni gözdesi Karadağ’da unutulmaz bir tatil yapmayı kim istemez ki?

Karadağ, Balkanların en küçük ülkelerinden biri olmasının yanında kalabalık şehirleri sakin kırsal kesimleri ile bölgenin en güzel ülkelerinden biridir. Karadağ’a gittiğinizde muhteşem parklar, şehirler ve mutlaka görmeniz gereken tarihi eserler sizleri karşılayacak.

Sıcak ve samimi bir ülke olarak karşımıza çıkan ülkede Budva, Kotor, Podgorica veya Ülgün gibi şehirlerinde Adriyatik Denizi’ne karşı tarih ve doğa ile iç içe bir tatil geçirebilirsiniz. Burada da alkolsüz oda seçeneği, açık-kapalı havuzuyla Azul Beach Resort Montenegro by Karisma oteli tercih edebilirsiniz.


Alkolsüz konsepti, tesettür mayo kullanımına uygun plajı ve Spa küveti/jakuzi imkanı sunan Marinero Apartments  oteli de tavsiye edebiliriz.

Müzeleri, camileri ve tarihi yapılarıyla Kosova

İstanbul’dan 1 saat 45 dakika süren kısa bir yolculukla kendinizi Kosova’da bulacaksınız.

Balkanların en küçük ülkesi olan Kosova, 2008 yılında Sırbistan’dan tek taraflı ayrılarak bağımsızlığını ilan etmiştir. Bağımsızlığını ilan ettikten sonra Kosova pasaportu sahipleri için AB’ye vizesiz seyahat imkanı tanınması kararı onaylanan ülke, günümüzde 116 ülke tarafından resmen tanınmaktadır. Sovyetler Birliği ve Yugoslavya’nın dağılmasıyla Sırbistan’ın hakimiyeti altına giren Kosova, 1999 yılında NATO’nun müdahalesiyle Sırbistan idaresinden çıkmıştır.


453 yıl Osmanlı hâkimiyetinde kalan Kosova’da 229 Osmanlı mimari eseri bulunuyor.
Başkent Priştine’de Fatih Sultan Mehmed Külliyesi’ni ve Sultan I. Murad Türbesi’ni, Prizren’de Sinan Paşa Camii ve Prizren Taş Köprüsü gibi Osmanlı-Türk yapılarını gezebilirsiniz.
Bu ülkede, Tüm yiyecekleri helal, alkolsüz hizmet veren, ailenize özel tamamen korunaklı havuz ve spa imkanına sahip Hotel Denis & Spa oteli tercih edebilirsiniz.


Ayrıca tüm yiyeceklerin helal olduğu ve alkolsüz oda seçeneği sunan Swiss Diamond Hotel Prishtina’da konaklayabilirsiniz.

“Balkanların Anahtar Ülkesi” Arnavutluk

Akdeniz iklimiyle nispeten sıcak bir havaya sahip, Balkan Yarımadası’nda tarihiyle merak uyandıran vizesiz bir diğer ülke Arnavutluk.

Hem Osmanlı hem de İtalya’dan izler taşıyan Arnavutluk, Balkan ve Akdeniz esintilerini bir arada bulundurması nedeniyle turistlerin gözde rotaları arasında. Tarihi ve mimari değerleriyle ön planda olan ülke, ziyaretçilerine geçmişten izler sunuyor.

Arnavutluk’un gezilmesi gereken en önemli şehirleri, Tiran ve İşkodra’dır. Tiran’daki İskender Bey Meydanı, Ethem Bey Camii, İşkodra’daki tarih müzesi ve Rozafa Kalesi ve Ebu Bekir Camii gibi birçok tarihi döneme ışık tutan yerleri içinde barındıran sımsıcak bir ülke. Eğer Balkanlar tatili için bu ülkeyi tercih ederseniz özel kapalı havuzuyla rahatlayabileceğiniz Mak Albania Hotel iyi bir seçenek olabilir.

Bunun yanında Arnavutluk tatilini birkaç günlüğüne plaj tatili ile birleştirmek isteyen seyahat severler için Durres kentinde bulunan Hotel Alion tesisini tavsiye edebiliriz.

Balkan yarımadasının merkezi Sırbistan

Türkiye’ye uçakla 1 saat 40 dakika kadar yakın olan, jeopolitik konumu ve tarihiyle ön plana çıkan Sırbistan‘dayız şimdi de.

Balkan yarımadasının merkezindeki Sırbistan, çeşitli etnik ve kültürel yapısı ile dikkat çekiyor. Birçok medeniyete tarih boyunca ev sahipliği yapan ülkede Roma ve Osmanlı İmparatorluğu döneminden kalan birçok tarihi yapı bulunur. Bunun yanında Sırbistan’da sağlık turizmi de bir hayli gelişmiş durumdadır. Ülkenin her yerinde bulunan şifalı sular tüm dünyadan insanların ilgisini çekiyor.

Ülkede Tuna ve Sava nehirlerinin birleştiği Belgrad, Avrupa mimarisi, Belgrad Ulusal Tiyatrosu, Niş Kalesi, Nikola Tesla Müzesi, Manasija Manastırı gibi tarihi ve turistik öneme sahip yerlerin tadını çıkarabilirsiniz. Helal yiyeceklere ulaşabileceğiniz, alkolsüz oda tercihi sunan, açık ve kapalı havuzlarıyla rahatlayabileceğiniz kusursuz bir tesis olan Prezident Palace Belgrade otelde konaklayabilirsiniz.


Helal yiyeceklere ulaşabileceğiniz alkolsüz oda seçeneği sunan ve tamamen korunaklı odalarıyla Hotel Slavija Garni’ de  iyi bir seçenek olabilir.

Yüksek dağlar ülkesi Kuzey Makedonya

Vizesiz gidebileceğiniz balkan ülkeleri listemizin sonuncusu Kuzey Makedonya

Balkanlardaki bu şirin ülke, geçmişten günümüze taşınmış Roma ve Osmanlı döneminden kalma köprüleri, binaları ve ibadethaneleriyle dikkat çekiyor. Kuzey Makedonya ulusal parkları, doğal güzellikleri ve sakin yapısı ile ziyaretçilerine unutulmaz bir tatil deneyimi vadediyor.

Ülkeyi ziyaret ettiğinizde özellikle Osmanlı dönemi eserlerinin ağırlıkta olduğu Üsküp şehrine uğramanızı tavsiye ederiz.

Ülkede Tarihi Taş Köprü, Makedonya Meydanı, Üsküp Kalesi, Tarihi Türk Çarşısı ve ülkenin tam ortasından geçen Vardar Nehri’ni görebilirsiniz.

Eğer Balkanlar tatiliniz için Kuzey Makedonya’yı seçerseniz tamamen korunaklı odaları, spa küveti ve jakuzi imkanları sunan Limak Skopje Luxury Hotel’i tercih edebilirsiniz

Alternatif olarak merkeze yakınlığı, güleryüzlü personeli, geniş odaları ve muhteşem kahvaltısıyla Hotel Centar tam size göre.

Bu içeriğimizde vizesiz olarak seyahat edebileceğiniz Balkan ülkelerini ve otellerini sizler için derledik. Keyifli ve huzur dolu bir tatil geçirmenizi dileriz.





Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir