Mısır’ın su altı dalış merkezi ve Kızıldeniz’in incisi Şarm El-Şeyh

Kuzey Afrika’nın 7000 yıllık geçmişe sahip ve en kalabalık nüfuslu ülkesi Mısır, unutulmaz bir tatil için sizleri bekliyor. Dünya’nın Yedi Harikası’ndan birisi olan Keops Piramidi’yle bilinen ülke, yepyeni deneyimleri ziyaretçilerine sunuyor. Türkiye’ye en yakın Afrika ülkesi olan Mısır, çeşitli rotalarıyla tüm dünyanın ilgisini çekiyor.

Mısır’da öne çıkan helal özellikli tatil fırsatlarını inceleyebilirsiniz

Mısır tatili planlarken Şarm El Şeyh’i tanımaya ne dersiniz?

Mısır’ın gözde tatil beldesi Şarm El Şeyh, Sina Yarımadası’nın güneyinde bulunan bir turizm cennetidir.  Mısır’da küçük bir köy olan Şarm, zamanla gelişip şu anki ihtişamlı halini almış. Muhteşem plajları, su üstü ve su altı etkinlikleri ile Mısır’ın yeni turizm başkenti konumunda. Kızıldeniz’in masmavi derin suları Şarm El Şeyh’e tatile gelenlere unutamayacakları anlar yaşatıyor.

Şarm El Şeyh, Na’ama ve El Maya isimli iki büyük koydan oluşuyor ve bu koylarda çok sayıda 5 yıldızlı otel ve tesis var. 
Türk vatandaşlarına özel olarak Şarm El Şeyh’e girişte ücretsiz 15 günlük kapıda vize imkanı tanınıyor. Verilen vize Mısır Sinai bölgesinde de geçerli.

Kapıda vize ile otobüs veya uçakla Kahire’ye girebiliyorsunuz ve bu sadece Şarm El Şeyh’ten mümkün oluyor.

Önceleri bir liman kenti olan Şarm El Şeyh, UNESCO tarafından “barış ve güzellik açısından dünyanın en iyi şehri” ilan edilmiştir. Arapça’da “Şeyh’in Koyu” anlamına gelen şehirde yapabileceklerinize birlikte bakalım.

Havalimanından şehrin farklı yerlerine ulaşım

Havalimanı şehir merkezine 18 kilometre uzaklıktadır. Buradan minibüs, taksi ve araç kiralama seçenekleri ile ulaşım sağlayabilirsiniz. Minibüsler ile şehrin çeşitli yerlerine ulaşabilirsiniz. Eğer taksi kullanacaksanız 122’yi arayarak  taksi çağırabilirsiniz. Ayrıca havaalanının araç kiralama hizmetinden de yararlanabilirsiniz.

Şarm El Şeyh’e gitmek için en ideal zaman

Yıl boyu sıcak havası sayesinde neredeyse 12 ay denize girilebilen Şarm El Şeyh’te hava sıcaklığı genellikle 20 derecenin üzerinde oluyor. Şehre gelenlerin en çok ilgi gösterdiği dalış sporu, bahar aylarında da rahatlıkla yapılıyor. Dalış için şehre gideceklere hava durumuna bakmaksızın gönül rahatlığıyla gitmeleri tavsiye ediliyor.
Eğer şehrin tamamını gezip denizin, kumun ve güneşin tadını çıkarmak isterseniz tatil planınızı en az üç günlük yapmalısınız.

Şarm El Şeyh’te öne çıkan helal özellikli otellere göz atabilirsiniz

Şarm El Şeyh’te gezilmesi gereken yerler

Şarm El Şeyh, dalış merkezleri, milli parkları, safari turları, kanyonları ile tam anlamıyla düş tadında bir seyahat vadediyor.

Dalış Merkezleri

Kızıldeniz’in kıyısında yer alan şehir, dalış yapmak isteyenleri muhteşem güzellikte resifleriyle karşılıyor. En güzel plajı ise Naama Bay plajı olarak biliniyor. Burada çok sayıda mağaza ve restoran da mevcut. Naama Körfezi’ne göre biraz daha sakin bir deneyim sunan Shark’s Bay plajı ve Nabq Bay plajı da ziyaretçileri cezbediyor. Şehirde dalışın merkezi ise, Ras Um Sid ve Şarm El Maya bölgeleri olarak ön plana çıkıyor.

Renkli Kanyonlar

Şehri görmeye gittiyseniz mutlaka şehrin biraz dışında yer alan Renkli Kanyonları da ziyaret etmelisiniz. Eski zamanlarda suyun altında olan kanyonun uzunluğu yaklaşık 800 metre. Kanyonu rehber eşliğinde veya off-road araçlarla keşfetme imkanınız var.

Çölde Safari

Şarm El Şeyh’e gittiğinizde uçsuz bucaksız çöllerinde mutlaka çöl safarisini deneyimlemelisiniz. Çölü ATV’lerle gezebilir, Bedevi çadırlarında yerel bir eğlence anlayışına şahit olabilirsiniz.

St.Catherine Manastırı

Musa Dağı eteklerinde Şarm El Şeyh’in 250 km dışında bulunan St Catherine Manastırı, ibadete açık olan tarihi ibadethanelerden biri.

Şarm El Şeyh’te ne yenir?

Geleneksel Mısır mutfağını tadabileceğiniz şehirde Kızıldeniz’in balıkları ve Nil Deltası’nın pirinçleri kullanılarak yapılan yemekler ziyaretçilere ikram ediliyor. Yoğun baharatların yaygın olarak kullanıldığı Şarm El Şeyh mutfağında, tavşan, güvercin, tavuk ve ördek eti çok tüketiliyor.

Tropik iklimi sayesinde yaş mısır, guava meyvesi ve suyu, hurma, taze altın çiçek ve yeşil misket limonunun da tadına özellikle bakmalısınız.  

Şarm El Şeyh’te alışveriş

Mısır’ın yeni turizm merkezi olarak kabul edilen Şarm El Şeyh’te her ihtiyaca göre alışveriş noktası bulunuyor. Avrupai ve lüks mağazaların yer aldığı Soho alışveriş caddesinde çeşitli restoranlar da var. Bu mağazalardan sevdiklerinize parfüm ve mücevher satın alabilirsiniz. Antik kültürünün yansıması olan papirüs kâğıtları da sevdikleriniz için iyi bir hediye olabilir.

Şarm El Şeyh’te nerede kalınır?

Şarm El Şeyh’te her bütçeye göre otel seçeneği bulmak mümkün. Sizler için şehrin en nezih bölgelerinden seçtiğimiz otellere birlikte göz atalım.

Şarm El-Şeyh’te sizler için seçtiğimiz ilk otel Cleopatra Luxury Resort Sharm EL Sheikh – All Inclusive

Tesettür mayo kullanımına uygun plajı, helal yiyecekleri ve alkolsüz oda seçeneği, tamamen korunaklı spa merkezi ve sauna imkânlarıyla tüm ihtiyaçlara cevap veren bir tesis.

Bir diğer otelimiz Coral Sea Water World Resort

Konforlu temiz odaları ve lezzetli yemekleriyle, birinci sınıf personeli ve aquaparkıyla muhteşem bir otel.

Şarm El-Şeyh’te sizlere tavsiye edeceğimiz diğer otel Coral Sea Holiday Resort & Aqua Park

Otel bünyesinde sunulan sauna, masaj ve Türk Hamamı, çift tuvalet ve çift televizyonlu geniş odaları ile aileler için ideal.

Mısır’ın en gözde tatil merkezinde sizlere sunacağımız son otel Sultan Gardens Resort

Shark’s Bay Plajı’na 5 dakika mesafedeki konumu, bilardo salonu, alkolsüz odaları ve helal yiyecekleriyle eşsiz bir tesis.  

Mısır tatilinizde Şarm El-Şeyh’in bütün güzelliklerinin tadını çıkardıktan sonra farklı deneyimler yaşayabileceğiniz Hurgada ve başkent Kahire’yi de gezebilirsiniz.

Mısır’ın Kızıldeniz kıyılarındaki Hurgada şehri, büyüleyici mercan kayalıkları ve rüzgâr sörfü için ideal denizi ile mükemmel bir tatil fırsatı sunuyor. 

Kahire’nin 600 km güneyindeki Hurgada, 36 km uzunluğundaki sahil şeridi ile adeta büyülüyor.

Hurgada’daki helal özellikli tatil fırsatları yepyeni bir plaj tatili deneyiminin kapılarını açıyor.

Eski Mısır geleneklerine şahit olabileceğiniz tarihi eski şehir bölgesi El Dahar veya yeni turizm merkezi Sakkala’yı ziyaret ederek seyahatinizi zenginleştirebilirsiniz. Ayrıca Kıpti Katedrali, Hurgada Al Mina Camii ve Hurgada Akvaryumu’da bu bölgede yer alıyor.

İşte sizler için seçtiğimiz her ihtiyaca uygun Hurgada otelleri:


Hurgada’da ilk tavsiye edeceğimiz otel Three Corners Sunny Beach Resort

Güleryüzlü ve kibar personeli, tamamen helal yiyecekleri ve muhteşem manzarasıyla büyüleyen bir otel.

Kızıldeniz kıyısındaki şehirde diğer otel tavsiyemiz Sentido Mamlouk Palace Resort – All inclusive

Plaja sıfır konumu, çocuk havuzu, tesettürlü mayo kullanımına uygun plajı ve açık havuzuyla ideal bir otel.

Tatilinizi geçirip rahatlayabileceğiniz seçeneklerden biri de SUNRISE Garden Beach Resort – All inclusive

Ailenizle birlikte helal yiyeceklerin tadına varırken samimi personelin sunduğu konforla rahatlayacağınız eksiksiz bir tesis.

Gezelim.com okuyucuları için tavsiye edeceğimiz son otel Arabella Azur Resort – All Inclusive

Bu otel de güler yüzlü personeli, helal yiyecekleri, alkolsüz odaları ve muhteşem manzarasıyla rahatlıkla konaklayabileceğiniz nezih tesislerden biri.

Mısır’ın başkenti Kahire, tarihi ve kültürel yapısıyla ülkede ayrı bir konuma sahiptir.

Şehir, Kıpti Kahire ve Modern Kahire olarak ikiye ayrılmış bir yapıdadır. Şehirdeki camiler, manastırlar, müzeler ve tarihi çarşılar size tarihte yolculuk yapmış hissi verir.

Kahire’deki helal özellikli tatil fırsatlarını keşfedin ve şehrin otantik manzaralarına şahit olun.

Dünya Harikaları Listesi’nde bulunan Giza Piramitleri, Tahrir Meydanı, Kraliyet Mumya Müzesi, Tarihi saray ve camileriyle öne çıkan ve UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alan Darb al-Ahmar, El Ezher Üniversitesi, Manial Sarayı Müzesi, Mısır Müzesi, Coptic Müzesi, Townhouse Galerisi, İslami Sanat Müzesi şehri ziyarete gittiğinizde mutlaka görmeniz gereken yerlerdir.

Kahire’de sizler için seçtiğimiz oteller: 

Başkent Kahire’de tavsiye edeceğimiz ilk otel Sofitel Cairo Nile El Gezirah

Tüm yiyecekleri helal, alkolsüz odalarda konaklama imkanı sunan, güleryüzlü ve yardımsever personelleriyle öne çıkan bir otel.

Tatilinizi huzur içinde geçirebileceğiniz diğer otelimiz Novotel Cairo El Borg

Muhteşem Nil manzarasıyla rahatlatan, Tahrir Meydanı’na yürüme mesafesinde merkezi bir tesis.

Son olarak Kahire’de tavsiye edebileceğimiz otel Fairmont Nile City, Cairo

Beklentilerin üzerinde mükemmel hizmet sunan, çeşitli imkanlarıyla misafirlerinin rahatlamasını sağlayan şahane bir tesis.

Bu içeriğimizde Gezelim.com okurlarımıza Mısır’da tatil yapılabilecek en güzel şehir ve otelleri anlattık. Tatile çıkarken HalalBooking ayrıcalıklarından faydalanmayı unutmayın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir