İsmail Zelvi
İsmail Zelvi
ALINTI YAZAR

İnsan olanın hakkı

GİRİŞ 17.01.2022 GÜNCELLEME 17.01.2022 YAZARLAR

Hümanizm yıllar yılı anayasalara, yasalara şekil veren, demokrasinin vazgeçilmezi bir kavram. Batı demokrasilerinin insan hak ve hürriyetleri üzerine yükseldiği mavalını dinledik yıllar yılı. Her yıl İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW, Batı emperyalistlerinin hedefindeki ülkeleri baskı altında tutmak için raporlar yayınlıyor. 2022 İnsan hakları raporu da geçen hafta yayınlandı. 

Batı emperyalizminin hedefe koyduğu 100'den fazla ülkede hak ihlallerinin incelendiği 752 sayfalık raporunda, demokrasi adına ülkeleri karıştıran, isyanlar çıkartan, kardeşi kardeşe öldürten batının değil ülkesinin çıkarlarını düşünen yönetim ve liderleri suçlu koltuğuna oturtan bir yaklaşım sergilenmiş. Yılladır İsrail katliamlarını görmezden gelen HRW bu yıl nihayet Filistinle beraber İsrail'i Gazze'de katledilen Filistinlileri suçlu gösteren tarzda rapora almış. BM'de bulunan 196 ülkeden 96'sı ise rapor dışında bulunuyor. Yani hiç izlenmiyor. Bu ülkelerde inan hakları ihlalleri yokmuş gibi davranılıyor. Batılıların suçları ise ya görmezden geliniyor veya hafifletiliyor. 

 

Geçtiğimiz günlerde Polonya'dan Belarus'a kaçan Emil Çeçko isimli asker 240'tan fazla göçmeni hedef gözeterek öldürdüklerini itiraf etti. HRW'nin raporunda bu ölümlere karşı kör sağır kesiliyor. Sadece 5 ölümlü vakadan bahsederek Polonya (AB) aklanmaya çalışılıyor. Polonya işlediği bu suçtan değil de LGBT'ye izin vermediği için, yargı bağımsızlığı, medya özgürlüğü üzerinden eleştiriliyor. Afganistan veya herhangi bir İslam ülkesinden bir güvenlik görevlisinin 240 kişiyi öldürdüklerini itiraf etmesi durumunda hangi ambargoların gündeme gelebileceğini varın siz hesap edin. 

 

Göçmenlere bakmak konusunda sahte bir kahramanlık yükledikleri Yunanistan'ın Ege ve Akdeniz'de ölüme yolladığı yüzbinler es geçiliyor. Kamplarda sayıları 10 bini bile bulmayan göçmenlerin ilkel şartlara mahkum edilmesine rağmen Yunanistan sanki göçmenlere bakan ülke gibi gösteriliyor. Batı Trakya'daki Müslüman Türk azınlığa karşı yapılan ırkçı baskılardan ise tek satır bahsedilmiyor. 

 

Listede olmayanları sıralamaya kalksak raporun en az 10 katı yazı yazmamız lazım. HRW'nin Türkiye rahatsızlıklarını da bir kaç satırla dile getirelim. Bu insanlıktan nasibini almamış İnsan Hakları örgütüne göre, Türkiye İnsan Hakları Hukukunu hiçe sayıyor muş? Bunun müsebbibi de Erdoğan liderliğinde hükümetmiş?

Türkiye'yi suçladığı konular, Boğaziçi teröristlerine izin vermemek, İstanbul Sözleşmesini iptal etmek, Kızıl Soros Osman Kavala'yı serbset bırakmamak. Terör propagandasına izin vermemek. Kadın cinayetleri ve aile içi şiddet. LGBT provakasyonlarının engellenmesi. Terör'e karşı yapılan mücadele. Terör kışkırtıcısı Selahattin Demirtaş'ın mahkumiyeti. Terör'ün sözcüsü HDP'nin kapatılma davası. Suriye'de verilen mücadele tek tek eleştiriliyor. 

 

Bizim de aynı eleştirilerin niçin bir batı ülkesi örneğin ABD'ye karşı yapılmadığı geliyor aklımıza. Daha önceki gün, ABD'de bir cezaevinde hukuksuz olarak tutulan Pakistan'lı Afiye Sıddıki'nin kardeşi Muhammed Sıddıki yargısız infaz edildi. Kardeş sıddıki, Teksas'ta bir sinegota 4 kişiyi rehin alarak ablasının serbest bırakılmasını istemesi üzerine FBI tarafından öldürüldü.  Parlak bir bilim kadını olan Sıddıki'yi yıllardır uyduruk belgelerle yargılamadan hapiste tutan bir ABD'nin yaptıklarının haklı gösterilerek Türkiye'ye köpekleri serbest bırakın taşları bağlayın eleştirilerinin arkasındaki niyet, demokrasi ve insan hakları olmasa gerek. Adamlar açıkça, biz sizi raporlar üzerinden hizaya getiririz. Dışardaki güçlerimizle beceremezsek içinizdeki piyonlarımızla size diz çöktürürüz diyorlar. Bu raporlar bize ham gerçeği değil, içine gerçeklerin de karıştırıldığı, dünyaya emperyalistlerin gözüyle bakmamızı sağlayacak algı oyunundan ibaret. Bu minval üzerine dünya bambaşka bir atmosfere savruluyor. Yeni dönemde İnsan olabilen, insan kalabilenlere selam olsun.....

İsmail Zelvi / Milat Gazetesi

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL