Serkan Fıçıcı
Serkan Fıçıcı
ALINTI YAZAR

Ayasofya'da Fetih

GİRİŞ 31.05.2020 GÜNCELLEME 31.05.2020 YAZARLAR

Yunan çıldırdı.

İstanbul’un fetih yıldönümünde Ayasofya’da Fetih Suresi okunmasından haliyle rahatsız oldular. “Kuyruk acıları var” deriz, anlarız.

Yani “dış parazitler” ile uğraşmanın alemi yok. Ama “zulüm 1453’te başladı” diyebilen, öz değerlerine yabancılaşan ve bunun farkında bile olmayan “iç parazitler” meselesine kafa yormak lazım. İnsan kendisine nasıl düşman olur? Cevabı bilenler parmak kaldırsın.

BEDAVADAN KAHRAMAN

Muharrem İnce’nin “kontrollü çıkışı” gündem oldu.

“Nedir” diye baktım.

Bir TV programına davet etmişler. Önceden de kendisine “Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşursa yayını kesip ona bağlanacağız” diye bildirmişler.

Kabul edip stüdyoya gelmiş. Öngörüldüğü üzere Fetih Kutlaması ile ilgili törenlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasına geçilmiş.

Fırsat bu fırsat diyerek röveşataya kalkan Muharrem İnce de “nasıl olurda ben konuşurken yayını kesip Erdoğan’a bağlanırsınız” diyerek stüdyoyu terk etmiş.

Acaba Muharrem İnce’nin bu “bedavadan kahramanlık çıkarma çabasına CHP cenahından destek var mı” diye merak ettim.

Yok.

Bir kaç cılız destek ve sosyal medyadaki kuru gürültü, o kadar... Muharrem İnce için “YAN PARTİ Genel Başkanı” dediğimizde kızıyorlar ama...

Durum o maalesef.

EKONOMİDE YENİ DÖNEM

Korona ile mücadele sürecinde şehir hastanelerinin önemini sadece biz değil yedi düvel görmüş oldu.Güçlü sağlık sistemi sayesinde salgına teslim olmadık.

Aynı şekilde Berat Albayrak’ın Hazine ve Maliye Bakanı olması ile başlayan yüksek katma değerli, ihracata ve istihdama dayalı üretim modeline geçiş sürecinin etkisini de ekonomi alanında hissediyoruz.

Türkiye ekonomisi birinci çeyrekte % 4.5 büyüdü. Bu oran en büyük 20 ekonomiye sahip ülkeler arasındaki en güçlü büyüme anlamına geliyor.

“Battık, bittik” edebiyatı yapan kriz tellallarının felaket senaryoları çöktü.

“Türkiye kaybederse biz kazanırız” havasındakilere geçmiş olsun.

Dünya’yı sarsan korona salgını elbette tüm ekonomileri olduğu gibi

Türkiye’yi de etkiledi. Ticaret yavaşladı. Gelişmekte olan tüm ülkelerden sermaye çıkışları yaşandı. Durumu fırsat gören Londra merkezli malum çevreler Türkiye’ye bir kez daha finansal saldırı düzenlemek istediler.

Ama tüm bunlara rağmen ekonomi yönetimi yerinde ve doğru hamlelerle gemiyi rotasında tutmayı başardı.

Tam bağımsız ve milli ekonomi için atılan kararlı adımlar sonuç veriyor.

Bu durum aynı zamanda Türkiye’nin gelişmesini, güçlenmesini istemeyen çevrelerin daha da saldırganlaşabileceğine işaret ediyor.

Siyasi istikrarı hedef alacak hamleleri dikkatle takip etme zamanı. 

Akşam Gazetesi

YORUMLAR 1
  • Ramazan 3 yıl önce Şikayet Et
    Harika tespitler yapılmış
    Cevapla