Zeytinyağı her derde deva!

Yazın sevilen yemeklere hayat veren zeytinyağı, her derde deva olan faydaları ile kozmetik sektöründen alternatif tıp alanına kadar hayatımızda önemli bir yere sahip.

ABONE OL
GİRİŞ 13.07.2017 13:57 GÜNCELLEME 13.07.2017 13:58 Yemek
Zeytinyağı her derde deva!
Zeytinyağı her derde deva!

Sebzelerin içerdiği vitamin ve minerallerin zeytinyağı ile buluşması sonucunda ortaya çıkan düşük kalorili, sağlıklı ve hafif yaz yemekleri hazırlamak çok kolay. 

Sabah uyandığınızda içeceğiniz bir kaşık zeytinyağı midenizi korurken, tansiyonunuzu düşürmeye ve bağırsak kanserinden korunmanıza da yardımcı olur. 

Zeytinyağı düzenli tüketildiğinde daha geç yaşlandığı, kansere yakalanma oranının daha düşük olduğu ve vücudun kolesterol dengesinin sağlanmasında büyük önem taşıdığı kanıtlandı. 

Yaz sofralarında en çok sevilen zeytinyağlı tariflerden 'Zeytinyağlı barbunya' tarifi...

Malzemeler:

1 kilo ayıklanmış barbunya
1 yemek kaşığı domates salçası
2 adet kuru soğan
1 adet patates
1 adet havuç
5-6 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay bardağı zeytinyağı
Süslemek için maydanoz

Yapılışı:

Barbunyayı ayıklayın ve tencerenize alın, üzerini geçinceye kadar su koyup 15-20 dakika kadar kaynatın.

Suyunu süzüp iyice yıkayın. Bir başka tencereye zeytinyağını koyun, üzerine küp küp doğranmış soğan ve sarımsakları ilave edip kavurun.

Küp küp doğranmış havuç ve patatesi ilave edin. Biraz kavurduktan sonra salçasını da ekleyin. Barbunyasını ilave edip 1-2 dakika kavurun.

Tuzu, şekeri ve üzerini geçinceye kadar suyunu ilave edip malzemeler yumuşayıncaya kadar pişirin.  Ocağı kapattıktan sonra üzerine 1 tatlı kaşığı kadar zeytinyağı gezdirin.
Soğuduktan sonra üzerine maydanoz doğrayıp soğuk olarak servis yapın. 

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR